Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 27. aprīlis 18:23:49
Kultūra » LU notiks konference par Austrumāzijas kultūru Rietumu skatījumā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
LU notiks konference par Austrumāzijas kultūru Rietumu skatījumā
Autors: Sintija Pakalne, 17/10/2008 12:31

No 23. līdz 25. oktobrim Rīgā, Latvijas Universitātē(LU) notiks starptautiska Āzijas studiju konference „East Asian Culture in Western Perceptions from the 18th to the 21st Century”. Konferences uzdevums ir radīt dziļāku starpdisciplināru izpratni par Austrumāzijas kultūras procesiem, tādējādi tuvinot tik atšķirīgus reģionus – Baltiju un Āziju. Tā pulcēs Austrumāzijas kultūras speciālistus no vairākām valstīm Āzijā, Eiropā un Amerikā.

Konferences atklāšana notiks 23.oktobrī plkst. 9:00 Latvijas Universitātes Mazajā aulā. Tajā klātesošos uzrunās LU rektors prof. Mārcis Auziņš, Taibejas misijas Latvijā vadītājs Deivids Vans (David C. Y. Wang) un LU Moderno valodu fakultātes Āzijas studiju institūta direktors Dr. Franks Krauzhārs (Frank Kraushaar). 24. un 25.oktobrī konference turpināsies LU Ekonomikas un vadības fakultātes amfiteātrī, Aspazijas bulv. 5.

Konferences tēma „Austrumāzijas kultūra Rietumu skatījumā” no vienas puses atspoguļo laika posmu, kad rietumu Āzijas studiju attīstību ietekmējušas jezuītu misionāru vēstules, tādu filozofu kā Leibnica  un Voltēra apbrīnojamā ziņkāre, kā arī mūsdienu kultūrteorētiķi. No otras puses sinologu, japanologu, tibetologu, salīdzinošās literatūrzinātnes speciālistu, filozofu un citu jomu pārstāvju pulcēšanās vienuviet liecina par to, ka agrāk viena no otras nošķirtās zinātniskās disciplīnas pēdējā laikā kļūst pieejamākas plašākam lokam, veidojas to mijiedarbība, kas aktualizē jaunu izpratni: Austrumāzija rietumnieku acīs arvien mazāk parādās kā pasaules reģions, kurā eksistē atsevišķas kultūras, bet gan drīzāk kā kopēja kultūras telpa ar dažādām tās rakstura iezīmēm, kas tiek pretnostatītas „rietumu” kultūrai. Šādas uztveres ievirze apliecina, ka kultūras zinātnēm kopumā, īpaši attiecībā uz Austrumāziju, ir būtiska loma jaunu attiecību veidošanā pasaules reģionu un valstu starpā.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu