Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 12:31:54
Kultūra » Atbalstu Rīgas centienus kļūt par Eiropas kultūras galvaspilsētu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Atbalstu Rīgas centienus kļūt par Eiropas kultūras galvaspilsētu
Autors: Sintija Pakalne, 17/10/2008 11:18

Eiropas Savienības galvaspilsētu apvienības Ģenerālās asamblejas laikā Dublinā 17 Eiropas galvaspilsētas pauda atbalstu Rīgas centieniem kļūt par Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014. gadā, kā arī gatavību oficiāli atbalstīt Rīgas kandidatūru.

Ģenerālās asamblejas laikā Eiropas galvaspilsētu vadība diskutēja par galvaspilsētu līderību un vadošo lomu, veicinot radošās ekonomikas attīstību, piesaistot un noturot darbaspēku un jaunos talantus, kā arī mobilizējot resursus ekonomisko grūtību apstākļos. Kā atzina konferences dalībnieki, lai veiksmīgi tiktu galā ar ekonomisko krīzi un tās radītajām sekām nākotnē, līdz šim valdošā konkurence Eiropas pilsētu vidū jāaizstāj ar ciešu sadarbību.

Uzrunā Eiropas galvaspilsētu vadībai Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks  Almers Ludviks (LPP/LC) uzsvēra: „Rīga ir gatava uzņemties vadošo lomu Eiropas kultūras dzīvē un dot savu artavu kopīgas Eiropas identitātes veidošanā. Ceļā uz šo mērķi Rīgai ir svarīgs Eiropas partneru atbalsts”. A. Ludviks arī atzīmēja: „Rīgai netrūkst entuziasma un mērķtiecības pierādīt, ka tieši Latvijas galvaspilsēta būtu vispiemērotākā Eiropas kultūras galvaspilsētas vārda nesēja. Tas ir izaicinājums, kam esam gatavi.”

Atbalstu Rīgai pauda šī gada Eiropas Savienības galvaspilsētu apvienības Ģenerālās asamblejas dalībnieces - Dublina, Luksemburga, Brisele, Viļņa, Tallina, Amsterdama, Lisabona, Parīze, Stokholma, Roma, Bratislava, Kopenhāgena, Vīne, Varšava, Ļubļana, Helsinki un Nikosija.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu