Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 14:31:51
Eiropas Savienība » Eiropas lauku attīstības tīkls sāk darboties
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Eiropas lauku attīstības tīkls sāk darboties
Autors: Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa, 16/10/2008 13:50

Rīt Eiropas Komisija paziņos par Eiropas lauku attīstības tīkla darbības uzsākšanu. Tas notiks Kiprā, lauku attīstības jautājumiem veltītajā konferencē, kas piesaistījusi vispārēju uzmanību. Šajā tīklā sadarbību varēs izvērst politikas veidotāji, pārvaldes darbinieki, akadēmiķi un citi galvenie lauku attīstības nozares pārstāvji no visas Eiropas Savienības, kuriem tagad būs vienkāršāk veikt ideju, informācijas un pieredzes apmaiņu. Tas palīdzēs nodrošināt Eiropas Savienības lauku attīstības politikas atbilstību 21. gadsimta prasībām.

ES lauksaimniecības un lauku attīstības komisāre Marianna Fišere Bola norādīja: "Laba politika sastāv no spožām idejām, pamatotas informācijas un praktiskās pieredzes. Eiropas lauku attīstības tīkls palīdzēs mums dalīties šajās idejās, informācijā un pieredzē visas Eiropas mērogā. Un tas savukārt palīdzēs mūsu lauku attīstības politikai sasniegt pat vēl labākus rezultātus laikā, kad šī politika mums ir tik ļoti nepieciešama nopietnu ekonomikas, vides un sociālo problēmu risināšanai."

ES lauku attīstības politikai ir ārkārtīgi liela nozīme 27dalībvalstu lauku apvidos, kas veido 91 procentu ES teritorijas un kuros dzīvo puse tās iedzīvotāju. Tā ir būtisks politikas instruments lauksaimniecības un mežsaimniecības nozaru konkurētspējas palielināšanai, kā arī vides aizsardzībai un lauku kopienu izaugsmes un nodarbinātības pieauguma veicināšanai.

Daudzām dalībvalstīm jau ir savs lauku attīstības tīkls, kas tām palīdzēs ieviest ES lauku attīstības politikas finansētās shēmas. Šajos forumos veiktā ideju, informācijas un pieredzes apmaiņa kļūs pat vēl noderīgāka, ja tā notiks visas Eiropas mērogā. Eiropas lauku attīstības tīkla (ELAT) darbības rezultāti ietekmēs turpmāko attīstības politiku.

ELAT atklās konferences laikā, kuras nosaukums ir "Eiropas lauku apgabali rīkojas, lai stātos pretī nākotnes problēmām".

Šajā konferencē tiksies ministri, lauksaimnieki, nevalstiskās organizācijas, ierēdņi un citi ieinteresēto aprindu pārstāvji, kā arī lauku attīstības politikas eksperti, kas analizēs pašreizējo politiku, lai konstatētu, vai tā adekvāti risina problēmas, ar kurām saskaras Eiropas lauku apgabali.

Konferences laikā notiks pieci semināri par tematiem, kas saistīti ar globālo konkurenci, klimata pārmaiņām, teritoriālo plānošanu un sabiedrisko īpašumu, lauku apgabalu dažādību un veiksmīgu pārvaldību.

Ar priekšlasījumiem konferencē uzstāsies:

ES lauksaimniecības un lauku attīstības komisāre Marianna Fišere Bola,
ES veselības jautājumu komisāre Andrula Vasiliu,
Eiropas Parlamenta deputāts un lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas priekšsēdētājs Neils Parišs,
Francijas ES prezidentūras, Reģionu komitejas, Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas un Eiropas Revīzijas palātas pārstāvji.

Sīkāka informācija par konferenci atrodama šādā tīmekļa vietnē:

http://www.aimgroup.eu/2008/cyprusagri/index.html


Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā
Preses un informācijas nodaļa
Tel.: 67085414, 67085421
ivars.busmanis@ec.europa.eu;
kaspars.kreics@ec.europa.eu;
comm-rep-latvia@ec.europa.eu
Internetā: www.ec.europa.eu/latvija
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu