Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 07:01:44
Kultūra » Festivālam STARO RĪGA cenšas samazināt izmaksas
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Festivālam STARO RĪGA cenšas samazināt izmaksas
Autors: Sintija Pakalne, 15/10/2008 12:24

Izvērtējot gaismas festivālam Staro Rīga iesniegtos ideju un projektu pieteikumus, festivāla mākslinieciskā padome kā vienu no kritērijiem izvirzīja projektu energoefektivitāti un lielu uzmanību vērsa uz projektu izmaksām. Vairāki vērienīgi projekti šogad īstenoti netiks, taču festivāla organizatori cer tos realizēt turpmākajos gados.

No konkursam iesniegtajiem 12 darbiem padome atlasījusi vairākus projektus, kuru realizācija būtiski papildinās STARO RĪGA programmu. Šobrīd ar atsevišķu ideju autoriem noris sarunu process par iespējamu tāmju un izmaksu samazinājumu. No šo sarunu rezultātiem atkarīgs, cik objektus izdosies iekļaut gaismas festivāla programmā. Tiek prognozēts, ka uz izmantojamo tehnoloģiju rēķina izdosies samazināt vidējās objekta izmaksas par vismaz 15%, kas nodrošinās iespēju paplašināt STARO RĪGA programmu.

Šogad pirmo reizi notiks gaismas festivāls STARO RĪGA, kurā tumšajā un drūmajā laikā uz vairākām dienām ar gaismas palīdzību tiks pārveidota Rīgas pilsētvide. Festivāls kļūs par unikālu parādību Baltijas mērogā un būs vienīgais Ziemeļeiropā. Gaismas festivāls Staro Rīga savā pirmajā norises gadā būs veltīts valsts 90.gadadienai.

Kopējais festivāla budžets ir 350 000 latu, no kuriem 280 000 ir LR proklamēšanas 90. gadadienas finansējums, bet 70 000 – Rīgas domes līdzfinansējums. Balstoties uz pieredzi Rīgas svētku finansēšanas modelī, kur lielākā daļa izdevumu tika segti no privātā sektora līdzekļiem, arī jaunajam festivālam piesaistīti atbalstītāji, lai radītu iespējami plašāku programmu, kā arī ieviestu modernus un energoefektīvus risinājumus.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu