Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 16:44:17
Kultūra » „Tautas mākslas centra” direktors turpmāk būs Juris Karlsons
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
„Tautas mākslas centra” direktors turpmāk būs Juris Karlsons
Autors: Laima Paula, 15/10/2008 09:26

Vakar Ministru kabineta sēdē apstiprināta Kultūras ministrijas izvirzītā kandidatūra valsts aģentūras „Tautas mākslas centrs” direktora amatam – ilggadējais Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors, komponists Juris Karlsons. Paredzams, ka jaunos darba pienākumus Juris Karlsons sāks pildīt no 2008. gada 21. oktobra, informē Kultūras ministrijas speciālists Dace Vizule.

„Tautas mākslas centrs” īsteno valsts kultūrpolitiku nemateriālā kultūras mantojuma jomā, kurā ietilpst UNESCO cilvēces mutvārdu un nemateriālā kultūras mantojuma meistardarbu sarakstā iekļautās Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšana. Juris Karlsons, uzsākot darbu valsts aģentūras „Tautas mākslas centrs” direktora amatā, būs atbildīgs par organizācijas darbības stratēģisku plānošanu un vadību, kā arī nozares sekmīgu attīstību kopumā.

Juris Karlsons dzimis 1948. gada 19. augustā Rīgā. Mācījies Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā, no 1963. gada līdz 1967. gadam turpinājis mācības Emīla Dārziņa mūzikas skolā mūzikas teorijas nodaļā, pēc kuras absolvēšanas iestājies Latvijas Valsts konservatorijā. Konservatoriju J. Karlsons absolvējis 1972. gadā.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu