Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 12:59:59
Eiropas Savienība » Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalīsies Eiropadomes sanāksmē
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalīsies Eiropadomes sanāksmē
Autors: Preses centra nodaļa, 14/10/2008 17:51

15. un 16.oktobrī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalīsies 15. un 16.oktobra Eiropadomes sanāksmē. Latvijas delegāciju vadīs Ministru prezidents Ivars Godmanis.

Aktuāls ārpolitikas darba kārtības punkts būs situācija Gruzijā un ES un Krievijas attiecības. Eiropadome izvērtēs paveikto 1.septembra ārkārtas sanāksmes lēmumu īstenošanai un lems par turpmāko rīcību. Notiks diskusija par ES un Krievijas attiecībām saistībā ar konfliktu Gruzija un tā noregulējuma gaitu.

Tāpat Eiropadomē gaidāms Īrijas premjerministra ziņojums par negatīvā balsojuma cēloņiem attiecībā uz Lisabonas līguma nākotni. Latvija uzskata, ka, lemjot par Lisabonas līguma tālāko virzību, dalībvalstīm kopīgi jāmeklē tāds risinājums, kas nepieļautu vairāku ātrumu Eiropas situācijas rašanos. Decembra Eiropadomē dalībvalstīm būtu jāvienojas par skaidru laika ietvaru turpmākajām aktivitātēm.

Tāpat Eiropadomē plānotas debates par aktuālo situāciju ES ekonomikā un pasaules finanšu tirgos, paredzot vienoties par kopīgiem darbības virzieniem un pasākumiem situācijas stabilizēšanai. Attiecībā uz klimata un enerģētikas jautājumiem Eiropadomē plānotas diskusijas par vadlīnijām tālākam darbam saistībā ar Klimata un enerģētikas paketi, kā arī debates par Francijas prezidentūras sagatavoto ziņojumu par enerģētikas drošību. Papildus tam Eiropadomē plānots apstiprināt Migrācijas un patvēruma paktu.


Preses kontaktiem:
Preses centra nodaļa: (371) 67016 272.
Fakss: (371) 67222 335
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu