Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 27. aprīlis 21:35:03
Kultūra » „Aldara Luksus” kļūst par iecienītu ciemakukuli dodoties uz ārzemēm
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
„Aldara Luksus” kļūst par iecienītu ciemakukuli dodoties uz ārzemēm
Autors: Sintija Pakalne, 14/10/2008 10:24

Ja Latvijas iedzīvotājiem būtu jāizvēlas, kādu ciemakukuli ņemt līdzi, dodoties ārzemju braucienā, kā viena no populārākajām izvēlēm minēta „Aldara Luksus” alus. Lai arī līderpozīcijas joprojām stabili saglabā nu jau par tradicionālajiem kļuvušie suvenīri „Laimas” konfektes, „Rīgas melnais balzāms” un „Lāču” rupjmaize, tomēr novērojama ieradumu maiņa - īpaši jaunu cilvēku vidū. Gados jauni ceļotāji ar augstiem ienākumiem, kā savu pirmo izvēli, iegādājoties ciemakukuli ārzemju ceļojumam, minējuši „Aldara Luksus” alu!

Respondentiem tika lūgts izvēlētos produktus sarindot piecās pozīcijās, kādā secībā pēc labpatikas viņi ņemtu tos līdzi, dodieties uz ārvalstīm. „Aldara Luksus” alus visu Latvijas iedzīvotāju vidū ieņēma ceturto pozīciju - to kā savu ciemakukuli izvēlētos 16% ceļotāju.

Aptaujā secināts, ka, piemēram, jaunu cilvēku ar augstiem ienākumiem (virs 400 Ls) vidū, līderpozīcijās ir „Aldara Luksus” alus. „Visos laikos un paaudzēs alus vienmēr bijis pasaulē iemīļots un pazīstams produkts. Minētā tendence apstiprina, ka globalizācijas apstākļos jaunā paaudze par savu iemīļotāko suvenīru izvēlas tieši to produktu, kas labi zināms ikvienam planētas iedzīvotājam, bet tajā pat laikā raksturo mūsu valsti un tās unikālās tradīcijas,” domā A/S „Aldaris” tirdzniecības marku vadītāja Lāsma Adamoviča.

Pētījumā par ceļošanas paradumiem, kuras ietvaros tirgus un sociālo pētījumu aģentūra „TNS Latvia” aptaujāja 504 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 15 līdz 74 gadiem, 35% respondentu atbildēja, ka pēdējā gada laikā ir bijuši ārzemēs. No tiem vairāk kā puse (57%) apgalvoja, ka ir veduši ciemakukuli. Gan to Latvijas iedzīvotāju, kuri kādreiz ir veduši Latvijā ražotos ciemakukuļus, gan to, kuri nav veduši, bet labprāt to darītu, viedoklis jautājumā par iecienītākā pārtikas produkta izvēli sakrita.

Aptaujas ietvaros tika mērīta attieksme pret 9 populāriem pārtikas produktiem, izvēlētiem no atšķirīgām pārtikas preču grupām: „Laimas” konfektes; „Rīgas melnais balzāms”, „Lāču” rupjmaize, „Rīgas šprotes”, „Liepājas kafija”, „Aldara Luksus” alus, „Trikātas siers”, „Rīgas miesnieka” produkcija, „Ādažu čipsi”.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu