Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 09:48:45
Pasaule » Pasaulē mobilo sakaru abonentu skaits šogad sasniegs 4 miljardus
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Pasaulē mobilo sakaru abonentu skaits šogad sasniegs 4 miljardus
Autors: Renāte Logina, 13/10/2008 16:16

Mobilo sakaru abonentu skaits līdz šā gada beigām sasniegs 4 miljardus, – informē Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Starptautiskās Telekomunikāciju apvienības (International Telecommunications Union (ITU)) vadītājs.

Pēdējos astoņos gados mobilo sakaru abonentu skaits visā pasaulē audzis gandrīz par 25% ik gadu. Ja 2000. gadā tie bija tikai 12%, tad līdz šā gada beigām tie būs jau 60% pasaules iedzīvotāju.

"Fakts, ka 4 miljardi abonentu ir reģistrēti visā pasaulē, apliecina informācijas un komunikācijas tehnoloģiju būtisko lomu sakaru nodrošināšanā mūsdienu sabiedrībā," norādīja ITU ģenerālsekretārs Hamaduns Turē (Hamadoun Touré) Tūkstošgades attīstības mērķiem (Millennium Development Goals (MDGs)) veltītā konferencē Ņujorkā. "Ir skaidrs, ka informācijas un komunikācijas tehnoloģijām ir nopietns potenciāls, lai dotu ieguldījumu 2015. gada MDGs mērķu sasniegšanā."

60%, protams, nenozīmē, ka katrs sestais pasaules iedzīvotājs lieto mobilo tālruni, – norāda ITU. Šī statistika attiecas uz mobilo sakaru abonentu skaitu, no kuriem kādam var būt vairāki abonenti, bet citam – neviena.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu