Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 15:29:55
Kultūra » Izstāde „Drošība un kārtība – Latvijai 90” būs apskatāma Rēzeknē
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Izstāde „Drošība un kārtība – Latvijai 90” būs apskatāma Rēzeknē
Autors: Sintija Pakalne, 13/10/2008 14:03

Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas pasākumu ietvaros ceturtdien, 16.oktobrī plkst.14.00 Rēzeknes kultūras namā (Brāļu Skrindu iela 3) atklās ceļojošo fotogrāfiju un priekšmetu izstādi „Drošība un kārtība – Latvijai 90”.

Izstādē, kuru Rēzeknē varēs apskatīt līdz 22.oktobrim, apkopotas liecības par ugunsdzēsēju, policijas, robežsardzes un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes attīstību Latvijas valsts pastāvēšanas 90.gados. Tajā apskatāma pagājušā gadsimta ugunsdzēsēju šļūtene, cirvītis, cepures, robežsardzes virsnieka zobens, slēpes, padomju laiku noklausīšanās ierīces un sakaru līdzekļi, pirmie deviņdesmito gadu robežsargu spiedogi, radiācijas mēraparatūra, mūsdienu miesassargu garnitūra, slepeno dokumentu veidlapas un vēl citi priekšmeti, Latvijas pases attīstības ekspozīcija, kā arī vairāk kā 90 vēsturiskas fotogrāfijas par valsts drošības attīstību.

Atklāšanā ikviens interesents varēs ne vien apskatīt izstādi, bet arī noskatīties Valsts robežsardzes koledžas kinologu paraugdemonstrējumus, izmēģināt ugunsdzēsēja kaujas tērpu vai ķīmisko aizsargtērpu, apskatīt robežsargu un policistu ātrās reaģēšanas vienības ekipējumu, uzdot jautājumus kriminālistikas ekspertam un piedalīties dažādos Valsts robežsardzes koledžas pasniedzēju sagatavotos konkursos.

Savukārt pie Kultūras nama būs apskatāma Ceļu policijas automašīna, ugunsdzēsēju autocisterna un robežsargu dažādie transportlīdzekļi.

Tāpat atklāšanā varēs uzzināt par studiju iespējām Valsts robežsardzes koledžā.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu