Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 15:05:55
Pasaule » Fujitsu Siemens Computers - videi draudzīgs
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Fujitsu Siemens Computers - videi draudzīgs
Autors: Sintija Pakalne, 13/10/2008 13:42

Balstoties uz vidi aizsargājošās organizācijas Greenpeace pārskatu (“Guide to Greener Electronics”) Fujitsu Siemens Computers ierindojas starp trim atzītākajām videi draudzīgajām IT kompānijām. Atskaitē tika analizēts 18 dažādu kompāniju atstātais iespaids uz vidi, summējot toksisko ķimikāliju pielietojumu, elektronisko ierīču atkritumu glabāšanu un enerģijas taupību, informē Fujitsu Siemens Computers Latvijas partnerattiecību vadītājs Māris Gaugers.

Pēc Fujitsu Siemens Computers partnerattiecību vadītāja Māra Gaugera vārdiem, kompānija turpina adaptēties Energy Star noteikumiem produktu attīstībā un ražošanas procesa uzlabošanā, un tas tika novērtēts Greenpeace atskaitē. “Fujitsu Siemens Computers ir izvirzījis sev par mērķi izslēgt visus materiālus, kas nodara ļaunumu videi, kā, piemēram, PVC plastika un uz bromu bāzētas izejvielas, līdz 2010. gadam,“ teic Gaugers un piebilst par kompānijas plāniem saglabāt “zaļo” filozofiju un noteikti palielināt videi draudzīgo produktu klāstu.

Viens no pēdējo laiku spilgtākajiem piemēriem, kas raksturo Fujitsu Siemens Computers kā dabas aizsardzības aktīvistu, ir vilciens, kas uzsāka savu 10 000 km garo maršrutu no Ķīnas uz Vāciju pagājušajā nedēļā, lai pārvadātu visas ražošanai nepieciešamās elektroniskās ierīces. Šī Trans-Eirāzijas līnija, ko uzrauga Vācijas transporta kompānija DB Schenker, ir par 1/3 ātrāka kā visbiežāk IT kompāniju izmantotais jūras transports un izdala par 5% mazāk CO2 maisījuma kā gaisa transports.

Savu pirmo pārskatu par vidi Greenpeace izdeva 2006. gadā, un šis pēdējais izdevums ir jau devītais pēc kārtas. Ziņojums ataino mobilo telefonu, datoru, elektronisko ierīču un spēļu ražotājus, kas izceļas ar savām mārketinga stratēģijām un aktivitātēm vides aizsardzībā.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu