Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 06:07:01
Eiropas Savienība » Drošāka satiksme uz ceļiem mūsu pilsētās: 2008. gada Eiropas ceļu satiksmes drošības diena
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Drošāka satiksme uz ceļiem mūsu pilsētās: 2008. gada Eiropas ceļu satiksmes drošības diena
Autors: Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa, 13/10/2008 13:35

Šodien otro reizi tiek atzīmēta Eiropas ceļu satiksmes drošības diena. Šajā sakarā Eiropas Komisija sadarbībā ar Franciju kā ES prezidējošo valsti Parīzē organizē konferenci, kurā piedalīsies ap 600 cilvēku un kuras temats būs pilsētas ceļu satiksmes drošība. Līdzās Komisijas priekšsēdētāja vietniekam un atbildīgajam par transporta politiku Antonio Tajani un priekšsēdētāja vietniekam, atbildīgajam tiesiskuma, brīvības un drošības jautājumos Jacques Barrot konferences dalībnieku vidū būs arī Francijas valsts transporta lietu sekretārs Dominique Bussereau un Itālijas transporta ministrs Altero Matteoli.

„Divas trešdaļas ceļu satiksmes negadījumu un viena trešdaļa to negadījumu, kuros ir bojāgājušie, notiek pilsētu teritorijās. Šī statistika bija arī iemesls, kāpēc mēs izvēlējāmies šo otro Eiropas ceļu satiksmes drošības dienu veltīt problemātikai saistībā ar ceļu satiksmes drošību tieši pilsētās. Šis notikums ir lieliska iespēja padziļināt Eiropas iedzīvotāju izpratni šajā jautājumā,” akcentēja priekšsēdētāja vietnieks Antonio Tajani, kam ceļu satiksmes drošība ir viena no darbības programmas prioritātēm.

Parīzes konferencē par pilsētu ceļu satiksmes drošību galvenie iztirzātie temati būs šādi: vajadzības, ar kurām saskaras visneaizsargātākie satiksmes dalībnieki, tādi kā kājāmgājēji un divriteņu mehānisko transportlīdzekļu izmantotāji; pilsētu plānojums, lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību; satiksmes dalībnieku uzvedības uzlabošana, lai sekmētu jaunas ceļu satiksmes kultūras izveidošanos, kas palīdzētu novērst satiksmes negadījumus.

Šā notikuma norise ir iecerēta, lai uzlabotu pilsētu ceļu satiksmes drošību, izvēršot sekmīgāku dialogu gan starp visiem ceļu izmantotājiem pilsētu vidē, gan arī starp ceļu satiksmes izmantotājiem un tiem, kas pieņem lēmumus.  Noslēdzoties debatēm, aptuveni četrdesmit referenti iepazīstinās klātesošos ar svarīgākajām ES iniciatīvām un progresu, kas panākts, lai uzlabotu satiksmes drošību.

Līdzīgi ka pagājušajā gadā, vairākas dalībvalstis līdztekus centrālajam notikumam organizē arī dažādus valsts mēroga pasākumus. Informācija par šo pasākumu norisi atrodama Eiropas ceļu satiksmes drošības dienas mājas lapā.   

Atzīmējot pirmo Eiropas ceļu satiksmes drošības dienu, uzmanības centrā bija galvenokārt jaunie autovadītāji. Simpozijs, kas norisinājās Briselē, bija iespēja jauniešiem dalīties pieredzē un aicināt iestādes un tradicionālās ceļu satiksmes nodrošinātāju grupas uzlabot Eiropas ceļu satiksmes drošību.


Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā
Preses un informācijas nodaļa
Tel.: 67085414, 67085421
ivars.busmanis@ec.europa.eu;
kaspars.kreics@ec.europa.eu;
comm-rep-latvia@ec.europa.eu
Internetā: www.ec.europa.eu/latvija


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu