Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 08:10:40
Kultūra » Turpinās filmas par "Trešo tēva dēlu" uzņemšana
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Turpinās filmas par "Trešo tēva dēlu" uzņemšana
Autors: Laima Paula, 13/10/2008 11:29

Jau otro nedēļu Latvijā strādā filmēšanas grupa no ASV, kura uzņem dokumentālo filmu par publisko bibliotēku attīstības projektu "Trešais tēva dēls", informē v/a "Kultūras informācijas sistēmas" konsultants Kaspars Rūklis.

Filmu tās pasūtītājs Bila & Melindas Geitsu fonds paredzējis demonstrēt plašai starptautiskai bibliotekāru un bibliotēku administratoru auditorijai, kam ir interese īstenot līdzīgus projektus savā valstī. Latvija bija pirmā valsts Eiropā, kurā tika īstenots fonda Globālo bibliotēku iniciatīvas atbalstīts projekts.

Pagājušajā nedēļā filmēšanas grupa viesojās Preiļu Galvenajā bibliotēkā, Kastīres bibliotēkā un Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēkā "Vidzeme". Šonedēļ filmēšanas grupa strādās Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas filiālē "Zaļā birzs" un Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Liepājas filiālē. Filmēšanas laikā tiek intervēti aktīvākie bibliotēku apmeklētāji, kuri izmanto bibliotēku piedāvātās iespējas. Filmas mērķis ir parādīt mūsdienīgas, ar jaunākajām tehnoloģijām aprīkotas bibliotēkas lomu sabiedrības dzīves kvalitātes uzlabošanā.

"Filma sastāvēs no īsiem stāstiem par atsevišķiem bibliotēkas apmeklētājiem un to, kā jaunās tehnoloģijas un internets bibliotēkā izmainījušas viņu ikdienu. Latvijas bibliotekāri savu darbu dara patiesi aizrautīgi, un ir patīkami redzēt, ka bibliotēkas ir vieta, kuru ikdienā apmeklē daudz cilvēku, it īpaši bērni un jaunieši, kā arī vecāka gadagājuma cilvēki," stāsta filmas producente no ASV Kendra Gahagana.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu