Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 08:17:24
Izklaide » Visčaklākie zoodārza draugi ir Gulbji
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Visčaklākie zoodārza draugi ir Gulbji
Autors: Alise Jansone, 13/10/2008 09:38


Šajās, tikko pavadītajās brīvdienās, atzīmējot Rīgas Zooloģiskā dārza 96. dzimšanas dienu, kas būs 14. oktobrī, cilvēkiem, kuru vārdā vai uzvārdā dzīvnieka nosaukums, bija iespēja apmeklēt zoodārzu par puscenu. Ja dzīvnieka nosaukums gan vārdā, gan uzvārdā – ieeja bez maksas, informē Zoodārza atbalsta biedrības priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka.

"Dzīvnieku dienas" zoodārzā notiek jau 5 gadus un, šķiet, ir ļoti gaidītas.

Kopumā atsaucība šai akcijai bija necerēti liela un divās dienās zoodārzā reģistrēts 1841 apmeklētājs, kurš lepojās ar dzīvnieka nosaukumu savā vārdā vai uzvārdā (pagājušajā gadā – 745).

Kopumā pasēs un vadītāja apliecībās saskatīti  56 sugu putnu, 43 sugu zvēru, 17 dažādu zivju un 18 kukaiņu, kā arī zirnekļu, pūķu un dažādi citi dzīvnieku pasaules pārstāvju nosaukumi.

16  zoodārza draugiem dzīvnieka nosaukums bija gan vārdā, gan uzvārdā.

Pēc sestdienas rezultātiem (kopumā 545 „zvērīgo” vārdu īpašnieki), vadībā izvirzījās Gaiļi, Gulbji un Kazas ( ieskaitot dažādus šo uzvārdu atvasinājumus), taču svētdien situācija krietni mainījās.

Apkopojot visu informāciju no zoodārza kasēm, nācās secināt, ka visčaklākie zoodārza draugi ir:

Gulbji  - 101
Baloži - 89
Vilki - 88
Lāči - 83

Pie lielākajām saimēm pieskaitāmi arī Gaiļi – 71, Zaķi – 61, Brieži – 60, Zvirbuļi – 52, Strazdi – 47, Kazas – 47.

Pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes sniegtajām ziņām var secināt, ka Latvijas iedzīvotāju vidū uzvārdā ļoti populāri dzīvnieks ir balodis (Baloži un Golubevi kopā 6525).  Brīvdienās reģistrēti vien 14, kas ir tikai 12. rezultāts. Savukārt Vilku (arī Vilciņu un Volkovu) skaits Latvijā ir 4117, kas liecina, ka 22 „Vilki” zoodārzā brīvdienās, tas ir visai apkaunojošs rezultāts, salīdzinot ar šo dienu līderiem Gaiļiem un Petuhoviem (Latvijā – 2301).




KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu