Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 19. aprīlis 13:00:59
Sports » Atklāta V.Zeļonija džudo skolas jaunā sporta zāle
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Atklāta V.Zeļonija džudo skolas jaunā sporta zāle
Autors: Alise Jansone, 13/10/2008 09:17


11.oktobrī Rīgā, E. Birznieka-Upīša ielā 21a, tika atklāta pazīstamā džudo cīkstoņa Vsevoloda Zeļonija sporta kluba – V.Zeļonija džudo skolas jaunā sporta zāle, kas ir viena no mūsdienīgākajiem un lielākajiem cīņas sporta kompleksiem Baltijas valstīs. Džudo zāle atbilst visaugstākajiem drošības standartiem un ir īpaši piemērota starptautisko sacensību rīkošanai.

Sporta kompleksa kopējā  platība ir 1 300 m2, un tajā ietilpst divas zāles – lielā un mazā. Sportistu drošībai un ērtībām zāles ir aprīkotas ar speciālu prettraumu grīdas pārklāju, kompleksa tapšanā izmantoti videi draudzīgi materiāli. Ņemot vērā cīņas sporta specifiku, grīdas pārklājs ir viens no būtiskākajiem priekšnosacījumiem sportistu drošībai un komfortam.

Paredzams,  ka ik mēnesi sporta kompleksā varēs trenēties aptuveni 500-700 sportisti – gan profesionāli sportisti, gan arī amatieri. Īpaši būtiska ir iespēja jaunajā kompleksā trenēties tieši galvaspilsētas jauniešiem, nodrošinot jaunas iespējas brīvā laika pavadīšanai un mazinot iespējas aizrauties ar kaitīgiem paradumiem.

Kā atzīmēja V.Zeļonijs, modernais zāles aprīkojums un atbilstība augstākajiem drošības standartiem ļaus turpmāk kompleksā Rīgā rīkot starptautiska līmeņa sacensības, sporta pieredzes apmaiņas seminārus, koptreniņus un citus Latvijas džudo attīstībai nozīmīgus pasākumus. Ne mazāk svarīga ir sporta kompleksa sociālā funkcija – nodarbināt skolu jaunatni brīvajā laikā, tādējādi pievēršot jauniešu uzmanību sportiskam un veselīgam dzīvesveidam. Zālē varēs trenēties bērni jau no 3 gadu vecuma.

Sporta kompleksa telpās atrodas arī Latvijas Džudo federācijas un Latvijas Sambo klubu asociācijas galvenais birojs, tādēļ jaunizveidotā sporta vieta uzskatāma par būtisku cīņas sporta veidu centru Latvijā un Baltijā.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu