Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 7. maijs 19:56:44
Sports » Noslēdzies VID projekts „Visu iespēju diena”. „VIDusskolas spēlēs” uzvar Jelgavas Spīdolas ģimnāzija
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Noslēdzies VID projekts „Visu iespēju diena”. „VIDusskolas spēlēs” uzvar Jelgavas Spīdolas ģimnāzija
Autors: VID Komunikācijas daļa, 10/10/2008 17:56

Visu šo nedēļu, tas ir no 6. līdz 10. oktobrim, norisinājās jau otrais Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk- VID) organizētais pasākumu cikls „Visu iespēju diena”, kuru laikā skolēniem bija iespēja apmeklēt ekskursijas VID nodaļās un struktūrvienībās visā Latvijā. Ekskursijas kopumā apmeklēja apmēram 4300 skolēni. Projektu noslēdza sporta un zināšanu spēles „VIDusskolas spēles”, kas šogad notika viduslaiku gaumē.

„VIDusskolas spēles” notika pagājušā gada uzvarētāju mājvietā- Ikšķilē. Par ceļojošo kausu cīnījās 23 skolu komandas. Dažas skolas cīņā iesaistījās pat ar trīs komandām, tai skaitā Rīgas komercģimnāzija, kuras pārstāvji ļoti atzinīgi izteicās par projektu.

Kristaps Birks, Rīgas komercģimnāzijas 10 klases skolēns: "Man ļoti patika šodienas VID organizētās sacensības viduslaiku stilā. Kaut arī iepriekš jau biju šāvis ar loku un arbaletu, šīs disciplīnas man patika vislabāk. Vakar biju VID organizētajā ekskursijā muitā un uzzināju, kā strādā VID darba suņi. Tas bija baigi forši un interesanti. Es noteikti gribētu piedalīties vēl kādās ekskursijās arī nākamgad."

Inese Bērziņa, Rīgas komercģimnāzijas sporta skolotāja: "Es atbalstu šāda veida organizētus pasākumus. VID organizētajās ekskursijās skolēni uzzina daudz ko jaunu un visi ir ļoti pateicīgi par iespēju gan apmeklēt šādas ekskursijas, gan piedalīties netradicionālajās sporta aktivitātēs. Jo īpaši interesants šis pasākums ir šoreiz. Viss tika organizēts ar viduslaiku motīvu un tiešām bija ļoti interesanti. Skolām nav plašu iespēju pašām organizēt netradicionālu disciplīnu sporta spēles, kas vieno  Latvijas skolēnus. Paldies VID par doto iespēju!"

Par spēļu uzvarētājiem un ceļojošā kausa ieguvējiem kļuva Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas komanda „Čižiks”. Savukārt otro un attiecīgi trešo vietu ieguva komanda Ikšķiles vidusskolas pirmā komanda un komanda „Ceļinieki” no E. Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas. Balvas un viduslaiku diplomus saņēma arī jaunieši, kuri bija sevi vispārliecinošāk pierādījuši atsevišķās disciplīnās. Labāko rezultātu disciplīnā „Robins JakānHuds” (šaušanā ar loku) ieguva Ralfs Šefelis no Ventspils 5. vidusskolas, disciplīnā „Livonijas nodokļu inspektoru spēka pārbaude” (cirvju mešanā)- Intars Freibergs no Tukuma Raiņa ģimnāzijas, disciplīnā „Nodokļu nemaksātāju medības” (šķēpa mešanā) Matīss Keivs no E. Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas un disciplīnā „VIDuslaiku metējs” (lielgabala lodes mešanā) Matīss Bitāns no Ikšķiles vidusskolas. Dalībniekus un uzvarētājus sveica Dzintars Pirmais- Taisnīgais, kurš plašākai sabiedrībai zināms arī kā Dzintars Jakāns.

Projekta „Visu Iespēju Diena” mērķis ir izglītot bērnus un jauniešus par to, kas ir nodokļi, kāpēc tos nepieciešams maksāt, kā arī iepazīstināt ar VID struktūrvienību darbu, parādot bērniem un jauniešiem, ka darbs VID struktūrvienībās ir ne tikai ļoti atbildīgs un nozīmīgs, bet arī interesants, dinamisks un aizraujošs. Šāda projekta īstenošana balstās uz pasaules valstu labo praksi, proti, bērnu un jauniešu izglītošanai nodokļu un muitas lietu jautājumos pasaulē tiek veltīta ļoti liela uzmanība, kā arī ieguldīti finanšu līdzekļi, jo izglītot bērnus un jauniešus šajos jautājumos ilgtermiņā ir nesalīdzināmi lētāk nekā mainīt cilvēku nepareizi izveidojušos apziņu vai sliktos ieradumus. Daudzu valstu nodokļu administrācijas veic virkni dažādus jaunatni izglītojošus pasākumus, sākot gan ar pasaku grāmatām par nodokļu karaļvalsti pavisam maziem bērniem, dažādiem konkursiem un sacensībām jauniešiem, beidzot ar nopietnām simulācijas programmām jaunajiem uzņēmējiem. Realizējot šādus projektus, valsts iestādes izglīto un perspektīvā veicina jauniešu piesaisti darbam iestādē.


VID Komunikācijas daļa
(tālr.: 67028691, 67028695, 29350642)






KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu