Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 7. maijs 08:52:54
Sports » Notiek Kurzemes novada Jaunsardzes „Vīru spēles”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Notiek Kurzemes novada Jaunsardzes „Vīru spēles”
Autors: Ieva Zieda, 10/10/2008 11:08

No 11. līdz 12.oktobrim vairāk nekā 170 jaunsargi no Kurzemes novada tiksies Talsu rajona Laidzes pagasta Laidzes pamatskolā, lai piedalītos vienā no gada lielākajiem Jaunsardzes pasākumiem „Vīru spēles”. Kopumā sacensībās piedalīsies 19 jaunsargu komandas.

Sacensību ilgums paredzēts aptuveni 24 stundas. Distances veikšana notiks trīs etapos: dienas  (ap 8 km trase ar kontrolpunktiem), nakts (ap 13 km trase ar kontrolpunktiem) un šķēršļu josla. Lai sacensības padarītu interesantākas, kontrolpunktos paredzētas dažādas aktivitātes – laivošana, ieroču uzbūves pārbaude, šaušana ar pneimatisko un peintbola ieroci, militāro un vispārīgo zināšanu pārbaude, smaguma pārvietošana, dažādi atjautības uzdevumi, izdzīvošanas un tūrisma zināšanu pārbaude, orientēšanās gaišā un tumšā diennakts laikā, forsētais pārgājiens un šķēršļu joslas pārvarēšana.

Kurzemes novada „Vīru spēļu” mērķis ir pārbaudīt jaunsargu komandu fizisko sagatavotību, pilnveidot fiziskās un militārās iemaņas, noskaidrot labākos sportistus jaunsargu vidū, kā arī attīstīt prasmi strādāt komandā.

Jaunsardzes kustība ir Aizsardzības ministrijas vadīta un finansēta Latvijas jauniešu interešu izglītība, kuru realizējot, jauniešiem tiek veidota pilsoniska apziņa un izpratne par demokrātisku sabiedrību, vienlaicīgi izglītojot jauniešus valsts aizsardzības jomā. Jaunsardzē iesaistījušies vairāk nekā 7300 jaunieši no visiem Latvijas novadiem. Detalizētāka informācija par Jaunsardzi: www.jaunsardze.gov.lv.


Jaunsardzes centra Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja
Ieva Zieda
26165802
Ieva.Zieda@jaunsardze.gov.lv
www.jaunsardze.gov.lv



KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu