Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 10:51:38
Izklaide » Pasaulslavenā dziedātāja Keitija Melua uzstāsies Rīgā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Pasaulslavenā dziedātāja Keitija Melua uzstāsies Rīgā
Autors: Laura Gulbe, 09/10/2008 14:03

Jau 12.oktobrī “Arēna Rīga” ar koncertaģentūras “Makroconcert” uzaicinājumu, uzstāsies komponiste un dziedātāja ar sapņaino balsi - Keitija Melua (Katie Melua).

Līdz šim 23 gadus vecā dziedātāja ir pārdevusi 9 miljonus albumu kopiju un šobrīd ir viena no veiksmīgākajām un publikas iemīļotākajām dziedātājām Eiropā. Jaukā meitene nav no tām slavenībām, kas sava skandalozā dzīvesveida dēļ ir biežs viesis dzeltenās preses slejās. Publika meiteni ir iemīlējusi vienkāršās un skaistās personības, kā arī lieliskās mūzikas dēļ. Lai gan meitene nav saistīta ar nevienu lielu ierakstu kompāniju, viņa ir viena no veiksmīgākajām izpildītājām Eiropā ar lielāko pārdoto ierakstu skaitu.

Jau 19 gados – pēc sava pirmā albuma „Call Off The Search” izdošanas – Keitija Melua nokļuva gan Apvienotās Karalistes albumu topa virsotnē, gan pakāpeniski daudzu Eiropas valstu topu desmitniekā.

Vislielāko publikas mīlestību un atzinību, Keitija ieguva ar savu dziesmu  „Nine Million Bicycles”, kura ir iekļauta komponistes otrajā albumā „Piece by Piece”, kurš iznāca 2005. gada rudenī. Albums izrādījies tik veiksmīgs, ka līdz šim jau astoņas reizes sasniedzis platīna statusu. Savukārt pagājušā gada oktobrī dziedātāja laidusi klajā jau savu trešo albumu ar nosaukumu „Pictures”.

Keitija Melua dzimusi Gruzijā un bērnību pavadījusi Tbilisi. Kad meitenei bija astoņi gadi, viņa kopā ar vecākiem pārcēlās uz Īriju, kur tēvs prestižā Belfāstas slimnīcā uzsāka darbu kā sirds ķirurgs. Sākumā Keitija stingri bija nolēmusi kļūt par politiķi vai vēsturnieci – šādas domas rosināja gan nestabilā politiskā situācija dzimtenē Gruzijā, gan nemierīgajā Belfāstā pieredzētais.

Keitija tikai nesen ir ieguvusi Lielbritānijas pilsonību, tomēr viņa sevi uzskata par gruzīnieti un lepojas ar savām saknēm. Gruzijā joprojām dzīvo viņas vecvecāki, ko dziedātāja katru gadu apciemo.

2006.gada rudenī dziedātāja kļuvusi par Ginesa rekordisti, nospēlējot pasaulē dziļāko zemūdens koncertu, kas noticis Ziemeļu jūrā 303 metru dziļumā. Šis koncerts ticis ierakstīts un ir izdots DVD versijā.

Pateicoties šogad paredzētajai Keitijas Melua koncertturnejai pa Eiropas valstīm, mums arī ir dota lieliska iespēja novērtēt meitenes lielisko mūziku klātienē 12.oktobrī, kad viņa uzstāsies Rīgā, kur izpildīs dziesmas no albuma „Pictures”, kā arī publikas iemīļotākās agrāk tapušās kompozīcijas.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu