Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 7. maijs 22:01:31
Sports » Zemessargi uzrāda labus rezultātus Starptautiskajās šaušanas sacensībās Austrijā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Zemessargi uzrāda labus rezultātus Starptautiskajās šaušanas sacensībās Austrijā
Autors: Ilze Cimermane, 08/10/2008 17:00


Šā gada 3. un 4. oktobrī 4 karavīri un 2 zemessargi no Zemessardzes štāba, 1.Zemessardzes novada štāba un Zemessardzes 46.kājnieku bataljona (ZS 46.KB) piedalījās Starptautiskajās šaušanas sacensībās Vīnē (Austrijā).

Sacensībās tika pārstāvētas 8 valstis (Latvija, Slovēnija, Austrija, Šveice, Itālija, Vācija, Čehija, Nīderlande). 38 komandu konkurencē Latvijas komanda ierindojās 10 vietā. Vērtēja ne vien komandas kopvērtējumu, bet arī individuālos rādītājus. Dalībnieki sacentās 3 disciplīnās - šaušanā ar triecienšauteni „Steyer” 200 m distancē, granātas mešanā mērķī 25 m distancē un šaušanā ar pistoli „Glock” 10 m distancē.

Labākos sasniegumus vīriešu grupā uzrādīja vecākais zemessargs Jānis Tams (ZS 46.KB), 130 dalībnieku konkurencē iegūstot godpilno 1. vietu, kā arī saņēmot ceļojošo kausu par sasniegtajiem labākajiem rādītājiem visās disciplīnās. Šī ir jau trešā reize, kad Zemessardzes komandas pārstāvji izcīna ceļojošo kausu. Savukārt kaprālis Juris Zelts (ZS 46.KB) ieguva 3. vietu, dalot to ar Itālijas komandas pārstāvi.

Kā uzsver vecākais zemessargs Jānis Tams - šāda veida sacensības ir lielisks treniņš un iegūtās iemaņas iespējams pielietot arī praksē. Pats sacensībās piedalās jau vairākus gadus un pērn kopvērtējumā tika izcīnīta 2. vieta.

Dienests Zemessardzē sniedz iespējas piedalīties ne tikai mācībās, bet arī dažāda veida sporta pasākumos un sacensībās gan Latvijā, gan arī ārzemēs.


Informāciju sagatavojusi:
Ilze Cimermane
1.Zemessardzes novada
Sa­bied­ris­ko at­tie­cī­bu spe­ci­ālis­te
tālr. 63404148, mob. 26424178
e-pasts: ilze.cimermane@mil.lv












KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu