Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 04:17:01
Pasaule » Valdis Zatlers oficiālā vizītē viesojas Turkmenistānā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Valdis Zatlers oficiālā vizītē viesojas Turkmenistānā
Autors: Laima Paula, 08/10/2008 10:00

Vakar sākās Valsts prezidenta un Lilitas Zatleres kundzes valsts vizīte Turkmenistānā. Vizīte ilgs līdz ceturtdienai. Tās mērķis ir uzsākt abu valstu ekonomisko un politisko dialogu, kā arī pilnveidot sadarbību vēstures izpētē. Tāpat vizītei būtu jāsekmē ciešāku Eiropas Savienības sadarbību kā ar Turkmenistānu, tā Centrālāzijas reģionu kopumā, informē Prezidenta preses dienests.
 
„Lai veidotu dialogu, ir svarīga savstarpējā cieņa, izpratne par nacionālajām tradīcijām un vēsturi, kā arī regulāra informācijas apmaiņa,” uzskata Valsts prezidents. Šī ir pirmā Latvijas Republikas prezidenta valsts vizīte Turkmenistānā.

Vizītes laikā notiks Valsts prezidenta tikšanās ar Turkmenistānas prezidentu un citām augstākajām amatpersonām. Sarunu gaitā plānots apspriest virkni starptautiskās politikas aktualitāšu un attīstību reģionā, īpašu uzmanību pievērošot ekonomiskās sadarbības jautājumam. Lai vizīte kalpotu kā abu valstu uzņēmēju turpmākas sadarbības atspēriena punkts, Valsts prezidents atklās starpvalstu Biznesa forumu Ašhabadā.

Kopumā vizītes laikā Valsts prezidents iecerējis paust Latvijas kā ES dalībvalsts atbalstu ciešākam ekonomiskajam dialogam un klātbūtnes stiprināšanai gan Turkmenistānā, gan Centrālāzijas reģionā kopumā, jo ilgtermiņā kā Turkmenistāna individuāli, tā Centrālāzijas reģions kopumā kļūs par būtisku alternatīvu enerģijas piegādātāju Eiropai.

Vizītes gaitā plānots parakstīt Latvijas Republikas un Turkmenistānas Republikas kopīgo deklarāciju, kas iezīmē abu valstu turpmāko sadarbību.

Vizītes laikā Valsts prezidents apmeklēs Turkmenistānas Nacionālā kultūras centra bibliotēku, kurai dāvinās grāmatas par Latvijas valsti un valsts vēsturi, savukārt izrādot cieņu turkmēņu tautas ciešanām, noliks ziedus pie Zemestrīces upuru pieminekļa.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu