Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 08:44:57
Izklaide » Sākas reģistrēšanās „Skrien! Par Latviju"
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Sākas reģistrēšanās „Skrien! Par Latviju"
Autors: Sintija Pakalne, 06/10/2008 12:58

No šodienas plkst. 15.00 Latvijas jubilejas dienasgrāmatā www.lv90.lv ikviens interesents var oficiāli pieteikt savu dalību jauna Ginesa rekorda labošanas mēģinājumam „Skrien! par Latviju". Skrējiens ir veltījums Latvijai 90. dzimšanas dienā un vienlaicīgi mēģinājums uzstādīt jaunu Ginesa Pasaules rekordu 100 m stafetes skrējienā, informē LR AM Organizācijas nodaļa.
 
100 m stafetes skrējiena distanci varēs veikt arī vairāki dalībnieki kopā - ģimenes ar bērnu ratiņiem, organizācijas vai uzņēmumu komandas. Taču, ja distanci veiks vairāki dalībnieki vienlaicīgi, tad atbilstoši Ginesa Pasaules rekorda noteikumiem tas tiks skaitīts kā viena dalībnieka starts. Skrējienā var piedalīties arī cilvēki ratiņkrēslos. Ātrumam šajā disciplīnā nav nozīmes. Svarīgākais uzdevums ir nodot stafetes kociņu nākamajam dalībniekam noteiktajā stafetes posmā. Detalizēti ar skrējiena noteikumiem un aktuālāko informāciju būs iespējams iepazīties Latvijas jubilejas dienasgrāmatas sadaļā „Skrien! par Latviju".

Visi individuālie skrējēji tiek aicināti reģistrēties Latvijas jubilejas dienasgrāmatā. Savukārt organizācijām, lūgums pieteikties atsevišķi, rakstot uz norādīto e-pastu portālā www.lv90.lv. Ikviens, kurš reģistrēsies skrējienam, saņems apstiprinājuma e-pastu.

„Skrien! par Latviju" 24 stundu laikā norisināsies stadionā „Daugava" 18. un 19. oktobrī. Rekorda labošanas mēģinājums iecerēts kategorijā "Vislielākais dalībnieku skaits, kas 24 stundās piedalās 100 m stafetes skrējienā". Pašreizējais Ginesa rekords 100 m stafetē pieder Singapūrai, kad šī gada 29. martā skrējienā piedalījās 1848 cilvēki.


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu