Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 13. maijs 16:57:18
Sports » Pirmā Valkas pilsētas Starptautiskā futbola turnīra divi zelta medaļu komplekti aizceļo uz Franciju, viens – uz Valmieru
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Pirmā Valkas pilsētas Starptautiskā futbola turnīra divi zelta medaļu komplekti aizceļo uz Franciju, viens – uz Valmieru
Autors: Inguna Medne, 06/10/2008 11:28

Sestdien un svētdien, 4.un 5.oktobrī  Valkas pilsētas stadionā norisinājās I Starptautiskais turnīrs futbolā „Valkas pilsētas domes kauss”, kurā par galveno balvu cīnījās komandas no Francijas, Polijas, Igaunijas un Latvijas. Pavisam turnīrā piedalījās 13 bērnu un jauniešu komandas, kā arī 6 pieaugušo komandas, pārstāvot 9 futbola klubus.

Jaunākajā grupā (1995.gadā dzimušie un jaunāki) uzvaras laurus plūca A.S.Ernolsheim/Bruche (Francija), 2.vietā ierindojās F.C.Taaksi (Igaunija), bet 3.vietā – FK Valmiera. Vecākajā grupā (1997.gadā dzimušie un jaunāki) zelta medaļas mājās aizveda FK Valmiera futbolisti, par sudraba medaļām priecājās mājinieki – Valkas rajona Bērnu un jaunatnes sporta skolas komanda, bet bronzas medaļas ieguva F.C.Zornthal (Francija). Pieaugušo komandām 1.vietā Roberstau (Francija), 2.vietā – Warrior (Igaunija), bet 3.vietā – SK Upesciems. 

Jau ziņots, ka turnīru rīkoja ar mērķi popularizēt futbolu Valkā un tās sadraudzības pilsētās, kā arī jauniešu un bērnu vidū. Futbola turnīra uzdevumi bija izveidot sadarbību, veicināt savstarpējos kontaktus un sportistu apmaiņas braucienus uz Valkas sadraudzības pilsētām.
 
Bērnu komandām spēles notika pēc 8x8 noteikumiem, spēles ilgums 2x15 minūtes. Savukārt, pieaugušo komandām – pēc 11x11 noteikumiem un spēles ilgums bija 2x20 minūtes. Pirmo, otro un trešo vietu ieguvējus apbalvoja ar medaļām, kausies un diplomiem. Pārējās komandas, kam šajā turnīrā paveicās mazāk, un kuras neieguva godalgotās vietas, saņēma speciālas piemiņas veltes.    
 
Bez tam, franču bērnu komandas svētdien, 5.oktobrī piedalījās arī Valmieras FK starptautiskajā turnīrā futbolā „Rudens kauss – 2008”. Arī tur mazie franči nospēlēja godam, un, gluži tāpat kā Valkas futbola turnīrā, F.C.Zornthal ieguva 3.vietu, bet A.C.Ernolsheim/Bruche – 1.vietu. 
 

Papildus informācija
Valkas pilsētas domes sporta speciāliste
Nadežda Blūma, 29164340

Informāciju sagatavoja
Valkas pilsētas domes preses sekretāre
Inguna Medne, 64707617, 29250086
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu