Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 13. maijs 18:11:08
Sports » Antidopinga komiteja apmierināta ar Latvijas Basketbola savienības rīcību vainīgo amatpersonu sodīšanā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Antidopinga komiteja apmierināta ar Latvijas Basketbola savienības rīcību vainīgo amatpersonu sodīšanā
Autors: Oskars Šneiders, 02/10/2008 13:57

Šodien, 2.oktobrī, Antidopinga komiteja vienojās akceptēt Latvijas Basketbola savienības (LBS) lēmumu sodīt vainīgās amatpersonas, kuras atbildīgas par diskvalificētā basketbolista Kaspara Kambalas iesaistīšanu sportiskajās aktivitātēs pirms diskvalifikācijas laika beigām.

Antidopinga komiteja uzskata, ka LBS pieņemtie lēmumi – izteikt rājienu Latvijas Nacionālās vīriešu valstsvienības direktora p.i. Edgaram Buļam, akceptēt LBS prezidenta Ojāra Kehra, ģenerālsekretāra Edgara Jaunupa un Edgara Buļa apņemšanos finansēt antidopinga konferenci, akceptēt Kaspara Kambalas iesaistīšanos antidopinga kampaņās un izvērst aktīvu sadarbību ar Sporta medicīnas valsts aģentūru antidopinga jautājumu aktualizēšanā Latvijas basketbolā -  nodrošina turpmāku Pasaules Antidopinga kodeksa prasību ievērošanu.

Jau ziņots, ka pagājušajā mēnesī antidopinga komiteja secināja, ka atbilstoši Pasaules Antidopinga kodeksa 10.panta 9.punktam* Kaspars Kambala nedrīkstēja diskvalifikācijas periodā piedalīties valstsvienības oficiālajos treniņos un pārbaudes spēlē „VEF Rīga” komandas sastāvā, kā arī nolēma aicināt Latvijas Basketbola savienību izvērtēt radušos situāciju un lemt par iesaistīto personu atbildību.

*10.9. Stāvoklis diskvalifikācijas laikā

Diskvalificēta persona nevar diskvalifikācijas laikā piedalīties jebkādā veidā sacensībās vai pasākumos (izņemot apstiprinātās antidopinga izglītības vai rehabilitācijas programmās), ko rīko vai apstiprina parakstītājs vai parakstītāja dalīborganizācija. Turklāt, ..., parakstītājs, parakstītāja dalīborganizācija vai valdība aptur ar sportu saistīto finansējumu vai citu labumu saņemšanu šīm personām.


VM Komunikācijas departaments
Preses centrs
Oskars Šneiders
Tālrunis: 7876008; 26378959
E-pasts: prese@vm.gov.lv


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu