Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 4. maijs 06:22:51
Izklaide » Rīgas modes nedēļa kļūs par rekordisti dalībnieku skaita ziņā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Rīgas modes nedēļa kļūs par rekordisti dalībnieku skaita ziņā
Autors: Alise Jansone, 02/10/2008 12:13

Kļuvis zināms Rīgas modes nedēļas rudens sesijas dalībnieku saraksts. Nākamā Rīgas modes nedēļa kļūs par rekordisti dalībnieku skaita ziņā. Savu dalību apstiprinājuši vairāk nekā 60 dizaineri no dažādām valstīm. Uz podiuma varēs redzēt Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Francijas, Krievijas, Lielbritānijas, Beļģijas, Skandināvijas un pat Japānas dizaineru sniegumu.

Savas jaunās kolekcijas rādīs modes industrijas veterāni Keita, Tanja Pavlova, Anna Led, Marija Aņiskoviča, Atis Artemjevs no Latvijas, Oksana Tandit no Igaunijas, Diāna Nevedomskite no Lietuvas.

Šoreiz RFW piedalās ievērojams skaits jauno dizaineru: Katja Šehurina, Diana Rigas, Indra Salcēviča (zīmols SALT), Anita Altmane. Daži no jaunajiem dizaineriem jau ir pazīstami pieredzējušai publikai. Piemēram, Marija Vlasova un Kossmoss piedāvās savas neparastās kolekcijas autoritatīviem modes cienītājiem oriģinālu ballīšu veidā. Nevar nepieminēt jauno latviešu duetu Arti Štamgūtu un Indru Miklāvu, kas ar savu atsevišķu lielo skati RFW piedalīsies pirmo reizi. Baltijas modes federācija sponsorē viņu dalību šajā RFW, kā balvu par „2007. gada labāko debiju modes jomā”.


Īpaša uzmanība jāpievērš Ziemeļvalstu projektam NORDIC LOOK, kas apvieno dizainerus no visām piecām Ziemeļvalstīm. Šoreiz piecu skašu laikā tiks prezentēti 32 dizaineru zīmoli, bet modes izstāžu cienītājiem būs iespēja apskatīt slavenās mākslinieces Efva Attling juvelierizstrādājumus. NORDIC LOOK ietvaros notiks arī konference un semināri modes un tekstila industrijas speciālistiem.

Kārtējo reizi RFW ietvaros progresīvo Eiropas jaunatni apvieno projekts MOMENT. Bet, ja agrāk projekts MOMENT notika tikai vienu vakaru, tad šogad projekts norisināsies jau vairāku dienu garumā.

Devītā Rīgas modes nedēļa notiks no 30. oktobra līdz 5. novembrim. Publikas un modes industrijas speciālistu vērtējumam tiks rādītas 2009. gada pavasara / vasaras sezonas kolekcijas, kurās liela uzmanība tiks pievērsta vīriešu modei.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu