Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 13. maijs 13:16:21
Sports » Notiek Latgales novada Jaunsardzes „Vīru spēles”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Notiek Latgales novada Jaunsardzes „Vīru spēles”
Autors: Ieva Zieda, 02/10/2008 12:00

3.oktobrī vairāk nekā 130 jaunsargi no Latgales novada tiksies Jēkabpils rajona Kūku pagasta atpūtas bāzē „Namiķis”, lai piedalītos vienā no gada lielākajiem Jaunsardzes pasākumiem „Vīru spēles”. Latgales novada „Vīru spēlēs” piedalīsies arī viesu komandas no Lietuvas un Igaunijas, kā arī pa vienai komandai no katra Latvijas novada.

Sacensības notiks 6,5 kilometru šķēršļotā distancē atpūtas bāzes „Namiķis” teritorijā, kurā, izmantojot apvidus orientēšanās karti, komandai būs jāiziet cauri 12 dažādu grūtības pakāpju uzdevumiem – attāluma noteikšanai līdz mērķim, mācību granātas mešanai mērķī, mācību ieroča AK-4 izjaukšanai un salikšanai, tūrisma mezglu siešanai, ūdens šķēršļa pārvarēšanai, „ievainotā” transportēšanai, sevis pārcelšanai pāri ūdenim, ekipējuma atpazīšanai, riepas velšanai, kā arī dažādiem atjautības uzdevumiem.

Latgales novada „Vīru spēļu” mērķis ir pārbaudīt jaunsargu komandu fizisko sagatavotību, pilnveidot fiziskās un militārās iemaņas, noskaidrot labākos sportistus jaunsargu vidū, kā arī attīstīt prasmi strādāt komandā.

Jaunsardzes kustība ir Aizsardzības ministrijas vadīta un finansēta Latvijas jauniešu interešu izglītība, kuru realizējot, jauniešiem tiek veidota pilsoniska apziņa un izpratne par demokrātisku sabiedrību, vienlaicīgi izglītojot jauniešus valsts aizsardzības jomā. Jaunsardzē iesaistījušies vairāk nekā 7300 jaunieši no visiem Latvijas novadiem. Detalizētāka informācija par Jaunsardzi: www.jaunsardze.gov.lv.


Jaunsardzes centra Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja
Ieva Zieda
26165802
Ieva.Zieda@jaunsardze.gov.lv
www.jaunsardze.gov.lv



KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu