Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 11:05:22
Pasaule » Baltkrievijā notikušās parlamenta vēlēšanas tomēr neatbilda EDSO standartiem
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Baltkrievijā notikušās parlamenta vēlēšanas tomēr neatbilda EDSO standartiem
Autors: Renāte Logina, 02/10/2008 10:35

Izvērtējot Baltkrievijas parlamenta vēlēšanu norisi, Ārlietu ministrija izsaka bažas par to, ka atbilstoši EDSO secinājumiem, vēlēšanu norise tomēr kopumā ir novērtēta kā neatbilstoša EDSO standartiem un normām un aicina Baltkrieviju turpināt centienus tuvināties starptautiski atzītai un demokrātiskai vēlēšanu īstenošanas praksei, informē Ārlietu ministrija.

Ārlietu ministrija, pamatojoties uz Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) un Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas starptautiskās novērotāju misijas secinājumiem, tomēr konstatē, ka salīdzinot ar 2004. gadā un 2006.gadā Baltkrievijā īstenotajām vēlēšanām, 28 septembrī Baltkrievijā notikušo parlamenta vēlēšanu norisē tika novēroti zināmi uzlabojumi.

Latvija novērtē Baltkrievijas varas iestāžu spertos soļus, atbrīvojot no apcietinājuma politiski ieslodzītos, reģistrējot opozīcijas deputātu kandidātus dalībai vēlēšanās un nodrošinot plašu starptautisko vēlēšanu novērotāju klātbūtni 28.septembrī Baltkrievijā notikušajās parlamenta vēlēšanās. Latvijas Ārlietu ministrija apliecina ieinteresētību attīstīt Eiropas Savienības un Baltkrievijas dialogu.

Latviju Baltkrievijas parlamenta vēlēšanu novērošanā Starptautiskās vēlēšanu novērošanas misijas ietvaros, kā arī nacionālo vēlēšanu novērotāju statusā pārstāvēja 15 novērotāji no Ārlietu ministrijas, Saeimas un Centrālās vēlēšanu komisijas.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu