Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 07:07:16
Eiropas Savienība » Piedāvā turpināt cenu griestu pazemināšanu mobilo sakaru tīklā ārvalstīs
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Piedāvā turpināt cenu griestu pazemināšanu mobilo sakaru tīklā ārvalstīs
Autors: Sandra Maļuha, 02/10/2008 10:10

Eiropas Kopienu komisija izstrādājusi priekšlikumus, kas paredz viesabonēšanas pakalpojumu maksas turpmāku pakāpenisku samazinājumu publiskajā mobilo sakaru tīklā.

Pašlaik Satiksmes ministrija izskata šos priekšlikumus un mēneša laikā, sadarbojoties ar nevalstiskām organizācijām un valsts institūcijām, sagatavos Latvijas pozīciju šajā jautājumā.

Viesabonēšanas cenu griestus Eiropas Savienības valstīs nosaka 2007. gada jūnijā Eiropas Parlamenta un Padomes pieņemtā regula Nr. 717/2007 „Par viesabonēšanu publiskajos mobilo telefonsakaru tīklos Kopienā”, kas būs spēkā līdz 2010. gada 30.jūnijam.

Izstrādātie priekšlikumi paredz veikt grozījumus regulā, pagarinot tās darbību līdz 2013. gada jūnijam un turpināt samazināt viesabonēšanas maksimālās cenas. Tādējādi maksimālā cena, zvanot ceļojuma laikā Kopienas valstīs, piecos gados varētu kristies par 0,15 € minūtē, bet saņemtajiem zvaniem – par 0,14 € minūtē. Plānots noteikt cenu griestus arī īsziņām un datu viesabonēšanas pakalpojumiem.

Priekšlikumi regulas grozījumiem turpmāk tiks skatīti Eiropas Savienības darba grupās. Eiropas Kopienu komisija plāno, ka tie varētu stāties spēkā 2009.gada 1.jūlijā.


Sandra Maļuha
Satiksmes ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: sandra.maluha@sam.gov.lv
Tālrunis: 67028390
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu