Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 13:09:58
Kultūra » Baltijas valstu kultūras nedēļas Parīzē sākas ar kino festivālu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Baltijas valstu kultūras nedēļas Parīzē sākas ar kino festivālu
Autors: Alise Jansone, 01/10/2008 14:31

Šodien, 1.oktobrī, sākas Baltijas valstu kultūras nedēļas Parīzē, kas ir galvenais Baltijas valstu, tai skaitā Latvijas 90.gadadienas pasākums Francijā. Pasākumi ir arī iekļauti Eiropas kultūras sezonā Francijā, kas notiek Francijas prezidentūras Eiropas Savienībā laikā no jūlija līdz decembrim. Latvija, Igaunija un Lietuva ir sagatavojušas kopīgu programmu franču publikai kino, mūzikas un mākslas jomās.

Kultūras nedēļas sākas ar kino festivālu (1.-7. oktobris), kuru atklās Latvijas animācijas filmas bērniem („Jāņtārpiņš” un citas īsfilmas). Būs tikšanās ar animācijas filmu lellēm un noslēgumā bērni varēs dalīties iespaidos pie launaga galda. Vēl Latvijas kino programmā paredzēts izrādīt leģendārā Herca Franka filmu „Par 10 minūtēm vecāks”, Jāņa Streiča kinofilmu „Cilvēka bērns” kā arī franču aktrises un režisores Dominikas Blānas (Dominique Blanc) dokumentālo filmu par Sandru Kalnieti „Sandra Kalniete – dāma no Latvijas” („Sandra Kalniete – la dame de Lettonie”). Uz filmas izrādīšanu Parīzē ieradīsies un ar skatītājiem tiksies Sandra Kalniete un Dominika Blāna.

Mūzikas mīļotājiem tiek piedāvāta iespēja noklausīties klasiskās mūzikas Trio Baltica  koncertu Les Invalides koncertzālē 6.oktobrī. Programmā gan Baltijas, gan citi Eiropas komponistu skaņdarbi. Savukārt džeza mūziķi Baltic Jazz Trio uzstāsies koncertā 9. oktobrī.

Pirmo reizi vēsturē Parīzē notiks trīs Baltijas valstu apvienotā mūsdienu mākslas izstāde Exposition d’art contemporain balte, kurā no 11. līdz 26.oktobrim būs iespēja redzēt daudzu Baltijas valstu mākslinieku darbus. Kultūras nedēļas noslēgsies ar Valsts akadēmiskā kora LATVIJA koncertu Parīzē 14. oktobrī Luvras oratorijā (L’Oratoire du Louvre), kas no 12. līdz 19. oktobrim dosies turnejā pa Franciju.

Baltijas valstu kultūras nedēļas bija iespējams noorganizēt, pateicoties Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vēstniecību Parīzē kopīgi ieguldītajam darbam, Ārlietu ministrijas piešķirtajiem finanšu līdzekļiem un sadarbībai ar Nacionālo kino centru, Baltic Films, Francijas ārlietu un kultūras ministriju aģentūru Culturesfrance, koncertzāli  Les Invalides, kinoteātri L’Archipel, asociāciju Tempo Giusto, izstāžu zāli Cite Internationale des Arts un Filipa Maijāra aģentūru (Philippe Maillard).
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu