Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 4. maijs 00:16:59
Izklaide » Jānis Birks pasniegs Zelta pildspalvas
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Jānis Birks pasniegs Zelta pildspalvas
Autors: Alise Jansone, 01/10/2008 13:59

Skolotāju dienas priekšvakarā, 3. oktobrī, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā (Raiņa bulvārī 8) plkst. 14.00 Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks pasniegs Zelta pildspalvas labākajiem Rīgas skolu pedagogiem un Zelta stipendijas - skolēniem. Skolotājus un labākos Rīgas skolu absolventus sveiks arī Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas priekšsēdētājs Juris Zaķis.

Šis pasākums, kuru organizē Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta Izglītības pārvalde, ir kļuvis par labu tradīciju, un šogad Rīgas pašvaldība labākos skolu pedagogus un skolēnus suminās jau trīspadsmito reizi. Nominācija Zelta pildspalva tika dibināta ar mērķi izteikt atzinību Rīgas pedagogiem par ieguldījumu skolēnu mācību un audzināšanas darbā, kā arī, lai motivētu skolotājus darba kvalitātes paaugstināšanai. Saskaņā ar nolikumu katru gadu skolas padome, skolēnu pašpārvalde un skolas vecāku padome var izvirzīt vienu pretendentu nominācijai Zelta pildspalva. Šogad Zelta pildspalvai bija pieteikti 25 Rīgas skolu pedagogi, bet 23 karātu apzeltītu pildspalvu (korpuss -14 karātu), kā arī naudas balvu ieguva 15 skolotāji.

Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis ir pārliecināts,ka Rīgas skolās strādā labi un zinoši skolotāji, kuriem darbs ir dzīvesveids, arī hobijs.

Zelta stipendijas 800 latu apmērā piešķir 12. klasi beigušajiem skolēniem par sasniegumiem centralizētajos eksāmenos, kā arī par dalību dažādu mācību priekšmetu olimpiādēs, konkursos, starptautiskajos pasākumos. Šogad uz Zelta stipendiju pretendēja 36 skolēni, bet tās piešķīra 18 absolventiem.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu