Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 27. aprīlis 05:18:22
Sports » Parex Rallijā piedalīsies trīs WRC klases automašīnas
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Parex Rallijā piedalīsies trīs WRC klases automašīnas
Autors: Laima Paula, 30/09/2008 13:30

Startam "Parex Rallijs Latvija", kas risināsies 4. un 5. oktobrī Jūrmalā, pateikušās trīs ekipāžas ar WRC klases automašīnām, informē „Parex Rallijs Latvija” speciālists Andrejs Sviķis.

Interesanti, ka "Parex Rallijs Latvija" būs iespēja pirmoreiz redzēt divus WRC automobiļus vienā komandā - 2008. gada Latvijas kausa ieguvēja ekipāža Ivars Vasaraudzis/Valdis Spredzis un viņu „Skandi Auto Rallija komanda” komandas biedri Raimonds Kisiels/Gatis Panavs startēs ar vienādām Mitsubishi Lancer WRC automašīnām.

Vairākkārtējie Latvijas čempioni Ivars Vasaraudzis un Valdis Spredzis "Parex Rallijs Latvija" startēs ar to pašu Anglijā sagatavoto Mitsubishi Lancer WRC automobili, ar kuru Vasaraudzis un Spredzis uzvarēja 2008. gada Latvijas čempionāta trīs iepriekšējos posmus. Tagad pie tāda paša auto stūres sēdies arī viņa pieredzējušais komandas biedrs Raimonds Kisiels, kurš iepriekš jau sacensībās bija izmēģinājis vairākus Ford Focus un Škoda Fabia WRC automobiļus.
 
„Skandi Auto Rallija komanda” pirms divām nedēļām Lielbritānijā, Velsas rallija ātrumposmu trasēs aizvadījusi testa braucienus, pēc kuriem Ivars Vasaraudzis teica: „Protams, mans mērķis ir uzvarēt "Parex Rallijs Latvija". Taču Raimonds būs nopietns konkurents. Visus savas karjeras panākumus viņš guvis tieši pie Mitsubishi stūres, un testa braucieni Anglijā parādīja, ka viņš labi saprotas arī ar Mitsubishi WRC automobili.”

Spēcīgākie konkurenti abām mūsu WRC ekipāžām solās būt somi Arolainens/Puhaka ar Ford Focus WRC automobili. Pilota Juoni Arolainena līdz šim lielākais starptautiskais panākums ir 23. vieta pagājušā gada pasaules čempionāta Somijas posmā ar N grupas automašīnu, taču viņa stūrmanim Jouko Puhakam ir daudz lielāki sasniegumi kā rallija pilotam – 1997.gada pasaules čempionāta Somijas posmā viņš ieguvis 9.vietu absolūtajā vērtējumā, bez tam izcīnījis arī četrus Somijas čempiona titulus. Papildus intrigu rada fakts, ka rallija noteikumi neaizliedz sacensību laikā abiem ekipāžas locekļiem samainīties vietām.

„Parex Rallijs Latvija” šogad norisināsies 4. un 5. oktobrī. Sacensības sāksies 4. oktobrī Jūrmalā, Jomas ielā.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu