Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 03:37:59
Kultūra » Izdos valsts svētkiem veltītu foto albumu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Izdos valsts svētkiem veltītu foto albumu
Autors: Laima Paula, 30/09/2008 11:32

Lai arī Vispārējie latviešu Dziesmu un deju svētki, kas norisinās reizi piecos gados, šogad jau noslēgušies, vairāki pazīstami un augstu atzīti Latvijas fotogrāfi sadarbībā ar būvkompāniju Merks un Tautas mākslas centru nolēmuši tautas mākslas mīļotājiem valsts gaidāmajos 90 gadu jubilejas svētkos dāvināt apjomīgu foto albumu ar šīs vasaras krāšņākajiem mirkļiem, informē www.musudziesma.lv konsultante Ieva Kustova.

“Šis foto albums ir iecerēts kā veltījums visiem Dziesmu svētku dalībniekiem, svētku rīkotājiem, ikvienam, kurš bija šīs vasaras tautas mākslas virpulī. Albums būs nozīmīgs ar to, ka tas cildinās latviešu tautas mākslu, sekmēs atpazīstamību. Profesionālu fotogrāfu radītajos fotoattēlos atspoguļosies Dziesmu un deju svētku norise – gan koncerti, gan dalībnieku prieka un sajūsmas pilnās sejas un aizkulises, gan krāšņie tautastērpi – tas liks ikvienam Latvijas iedzīvotājam būt lepnam par savu tautu,” stāsta idejas autors fotogrāfs Juris Krūmiņš.

Foto albumu iecerēts izdot šā gada novembra sākumā – tas kalpos gan kā jauka piemiņa visiem svētku dalībniekiem, rīkotājiem, atbalstītājiem un viesiem, gan Latvijas valsts un tautas kultūras prezentācijai ārvalstīs.

Albumā iekļauto fotoattēlu autori ir Latvijā pazīstamie foto meistari Juris Krūmiņš, Atis Ieviņš, Imants Prēdelis un Zigismunds Zālmanis – viņu krājumos ir ne vien šo svētku oficiālie mirkļi, bet arī gatavošanās Vispārējiem latviešu Dziesmu un deju svētkiem, tādēļ albums solās būt patiešām interesants.

Albumu paredzēts izdot trijās valodās – latviešu, angļu un vācu, un tajā paredzētas vairākas sadaļas – dalībnieku pulcēšanās Rīgā, mēģinājumi, tautas daiļamata māksla, tautastērpu krāšņā dažādība, tradicionālais svētku gājiens, kā arī koncertu norise. Līdztekus svētku norisēm albumā būs apskatāma plaša portretu galerija, tostarp komponisti, dzejnieki, diriģenti, dziedātāji, dejotāji, svētku rīkotāji, kā arī Latvijas iedzīvotāju prieks un gandarījums, vērojot Dziesmu un deju svētkus.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu