Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 05:54:17
Eiropas Savienība » Latvijas ģenerālkonsulāts piedalās „Eiropas dienas” svinībās Sanktpēterburgā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Latvijas ģenerālkonsulāts piedalās „Eiropas dienas” svinībās Sanktpēterburgā
Autors: Latvijas Republikas ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā, 29/09/2008 16:28

27.septembrī Latvijas ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā piedalījās starptautiskajā festivālā „Eiropas diena”, ko organizēja Eiropas Komisijas delegācija Krievijas Federācijā (KF) sadarbībā ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu diplomātiskajām pārstāvniecībām un to kultūras centriem. Sanktpēterburgā „Eiropas diena” ar Eiropas Komisijas delegācijas atbalstu tik plašā mērogā tika atzīmēta pirmo reizi.

Pasākuma ietvaros Sanktpēterburgas iedzīvotājiem bija iespēja apmeklēt vairāku Eiropas Savienības dalībvalstu pārstāvniecību rīkotās atvērto durvju dienas, kuru ietvaros apmeklētāji varēja iepazīties ar diplomātu darbu, iegūt informāciju par studiju, ceļošanas un atpūtas iespējām Eiropas valstīs un pat apgūt pamatiemaņas dažādu ES dalībvalstu valodās. „Eiropas dienas” atklāšanas ceremonijas ietvaros notika Eiropas Komisijas delegācijas KF, ES dalībvalstu pārstāvniecību, to kultūras centru un universitāšu organizētā diskusija „Eiropas robežas un eiropeiskā identitāte”, ar vairāku Eiropas Savienības dalībvalstu un Sanktpēterburgas augstskolu pārstāvju piedalīšanos.

Tāpat vairākos Sanktpēterburgas restorānos apmeklētājiem bija iespēja iepazīties ar dažādu tautu nacionālo virtuvi, kā arī piedalīties „Eiropas viktorīnā”, atbildot uz visdažādākajiem jautājumiem par Eiropas Savienību un tās dalībvalstīm.

Ar Latvijas ģenerālkonsulāta atbalstu „Eiropas dienas” svinībās piedalījās krodziņš „Rīgas sēta”, piedāvājot apmeklētājiem iespēju nobaudīt dažādus latviešu nacionālās virtuves gardumus, savukārt „Eiropas viktorīnas” uzvarētājiem ar ģenerālkonsulāta atbalstu tika „Stendera Ziepju fabrikas” sarūpētās balvas.

Eiropas diena tiek atzīmēta par godu ES izveidei pēc Otrā pasaules kara. Par vienotas Eiropas idejas pamatlicēju uzskata Francijas toreizējo ārlietu ministru Robēru Šūmanu, ar kura deklarāciju1950. gada 9.maijā, piedāvājot Vācijai, Francijai un citām Eiropas valstīm apvienot ogļu un tērauda rūpniecību, aizsākās savienības izveides process. R. Šūmana ideja piepildījumu guva 1951.gadā, kad sešas Eiropas valstis – Beļģija, Francija, Vācija, Itālija, Luksemburga un Nīderlande – izveidoja Eiropas ogļu un tērauda savienību. Savienības veiksme veicināja tās paplašināšanos un integrāciju, paplašinot sadarbību uz citām politikas un ekonomikas sfērām un 2004. gada 1.maijā par Eiropas Savienības dalībvalsti kļuva arī Latvija. Šodien Eiropas Savienība ietver jau 27 valstis.


Preses kontaktiem:
(+7 812) 449 82 90, fakss: (+7 812) 449 82 92
Vasiļjevskij ostrov, 10.līnija, Nr.11, Sanktpēterburga
E-pasts: consulate.peterburg@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu