Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 4. maijs 04:02:41
Izklaide » VID aicina uz pasākumu ciklu „Visu iespēju diena”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
VID aicina uz pasākumu ciklu „Visu iespēju diena”
Autors: Sintija Pakalne, 29/09/2008 13:48

No šī gada 6. līdz 10. oktobrim Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk- VID) organizē jau otro pasākumu ciklu „Visu iespēju diena”. Arī šogad skolas ir aicinātas apmeklēt ekskursijas VID struktūrvienībās un nodaļās visā Latvijā. Projektu noslēgs sporta un zināšanu spēles „VIDusskolas spēles”, kuras šogad notiks VIDuslaiku noskaņās. Projekta mērķis ir izglītot bērnus un jauniešus par VID darbu, kā arī veicināt pozitīvas attieksmes veidošanos.

Laika posmā no 6. līdz 10. oktobrim visās VID teritoriālajās iestādēs, kā arī lielākajās VID struktūrvienībās tiks organizētas ekskursijas, kuru ietvaros bērni un jaunieši varēs iepazīties ar VID darbinieku ikdienu, darba specifiku, interesantiem stāstiem no ikdienas, kā arī uzdot VID darbiniekiem savus jautājumus. Ekskursijas norisināsies vienlaicīgi visā Latvijā. Dažādu ekskursiju ietvaros bērni un jaunieši varēs uzzināt, ko tad īsti dara nodokļu inspektors un auditors, kur paliek nodokļos iekasētā nauda. Bērniem un jauniešiem būs iespēja apskatīt konfiscēto mantu krājumus, vērot VID četrkājaino darbinieku paraugdemonstrējumus, uzzināt, kā tiek veikta degvielas kvalitātes pārbaude un piedalīties šajā pārbaudē, kā arī noskaidrot, kādam mērķim nepieciešamas akcīzes markas. Tāpat ekskursiju dalībnieki varēs noskaidrot, kas tad īsti ir kontrabanda, kā tiek veikta izmeklēšana par dažādiem nodokļu krāpšanas faktiem un kontrabandas faktiem, kādas metodes un līdzekļus pielieto izmeklētāji, kā tiek veikta bagāžas kontrole lidostā, kā darbojas metāla detektori un bagāžas skeneri un daudzas citas lietas.

KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu