Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 29. aprīlis 16:35:34
Makroekonomika » Mediķu un pedagogu pikets pie Saeimas
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Mediķu un pedagogu pikets pie Saeimas
Autors: Edijs Pālens, fotogrāfs: Edijs Pālens, 26/09/2008 14:04


Šodien no plkst. 10.00 līdz 11.00 pie Saeimas pulcējās vairāki tūkstoši mediķu un pedagogu, lai ārstniecības personu darba algas aprēķinam no 2008.gada janvāra ar atpakaļejošu datumu piemēro 2007.gada 14.augustā apstiprināto prognozi par vidējo darba samaksu tautsaimniecībā 2007.gadā, kas ir 389 lati mēnesī.

Aptuveni 500 medicīnas darbinieki bija pieteikuši savu dalību piketam arodbiedrības mājaslapā, tomēr piketētāju skaits bija krietni lielāks, jo klātienē mediķu arodbiedrības atbalstīja arī ģimenes ārsti, kā arī izglītības darbinieki.

Mediķi pieprasa no 2009.gada līdz 2014.gadam, katru gadu plānojot darba samaksas palielinājumu veselības aprūpes nozarē strādājošiem nākamajam gadam, aprēķinos izmantot gada pirmajā ceturksnī konstatēto vidējo darba samaksu tautsaimniecībā plānošanas gadā, nevis 2006.gada prognozi par vidējās darba samaksas tautsaimniecībā pieaugumu minētajā periodā.

Pedagogi bija ieradušies gandrīz no visas Latvijas, piemēram, no Liepājas, Rīgas, Ogres, Valkas, Jēkabpils un Bauskas rajona. Piketētāju rokās bija redzami plakāti ar uzrakstiem "Pie mazas pedagogu darba samaksas valstij nav nākotnes", "Maināmies ar algām, un tad tās iesaldēsim", "Algas atkausēt, ministrus iesaldēt".

Protesta akcijā arī mediķi bija pulcējušies gandrīz no visas Latvijas. Mediķu rokās turēja plakātus ar tādiem saukļiem kā -  "Budžets atvērs vārtus veselības aprūpes sairšanai", "Mūsu bērniem pienu, jums vājpienu", "Ja mūsu dzīve ir skumja, tad vismaz alga ir smieklīga".

Par drošību protesta akcijā gādā aptuveni 70 policisti.












































































































KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu