Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 02:02:41
Kultūra » LU pasniegs stipendijas 130 000 latu apmērā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
LU pasniegs stipendijas 130 000 latu apmērā
Autors: Sintija Pakalne, 26/09/2008 13:59

Sestdien, 27. septembrī, Latvijas Universitātes Fonds (LUF) simts studentiem pasniegs stipendijas par kopējo summu 130 000 latu.

Katru gadu LUF pasniedz stipendijas labākajiem un centīgākajiem studentiem savā zinātņu nozarē un jaunajiem talantiem, kas nes Latvijas Universitātes (LU) un Latvijas vārdu plašākā pasaulē. LUF stipendijas tiek piešķirtas arī studentiem, kam ir apgrūtināti materiālie vai sociālie apstākļi, informē Uldis Siliņš, LU.

Kopumā tika saņemts vairāk nekā 300 studentu pieteikumu, kurus izvērtēja neatkarīgas komisijas. „Lai varētu piešķirt stipendijas arvien lielākam skaitam stipendiju pieteikuma iesniedzējiem, būtu nepieciešams gandrīz pusmiljons latu. Gatavojoties LU 90 gadu jubilejai, ar mecenātu atbalstu ceram pietuvoties šim skaitlim, lai ikviens talantīgs students saņemtu stipendiju un varētu veltīt visu savu enerģiju un laiku primārajam uzdevumam – studijām,” apņēmīgi stāsta LUF izpilddirektore Laila Kundziņa.

„Stipendiju fondu veido augļi no līdzekļiem, ko Universitāte 2000.gadā ieguva ar visu laiku ievērojamākā Latvijas mecenāta Kristapa Morberga testamentāro ziedojumu saistītā darījumā, par pieciem miljoniem dolāru pārdodot viesnīcas „Rīga” pirmpirkuma tiesības, kā arī ziedojumi, ko atvēlējuši citi mecenāti, kas apzinās un novērtē izglītības nozīmi kā garantu tautas attīstībai un labklājībai,” uzsver LUF valdes priekšsēdētājs Ivars Lācis.


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu