Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 05:26:30
Sports » "Parex Rallijs Latvija" sasniedz rekordlielu dalībnieku skaitu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
"Parex Rallijs Latvija" sasniedz rekordlielu dalībnieku skaitu
Autors: Andrejs Sviķis, 26/09/2008 13:47

LMT Latvijas rallija čempionāta noslēdzošajam posmam „Parex Rallijs Latvija”, kurš norisināsies 4. oktobrī Jūrmalā un 5. oktobrī Madonas rajonā, dalību pieteikušas jau 92 ekipāžas no 8 valstīm. Tas ir vienā Latvijas rallija čempionāta posmā pieteikušos dalībnieku rekordskaits. Tik daudz ekipāžu Latvijā notiekošās rallija sacensībās redzēts tikai 2006.gadā, kad notika kopīgs Latvijas un Lietuvas čempionātu posms, kā arī rallijā „Kurzeme” pirms sešiem gadiem, kad tas bija viens no etapiem Eiropas čempionāta ieskaitē.

"Parex Rallijs Latvija" visiem spēcīgākajiem Latvijas rallistiem konkurenci sastādīs sešas ekipāžas no Krievijas, pa četrām no Somijas, Zviedrijas un Lietuvas, pa divām no Dānijas, Lielbritānijas un Igaunijas. Kā redzams, vēl nekad iepriekš Latvijas rallija trasēs vienās sacensībās nav startējis tik daudz skandināvu. Spēcīgākie no viņiem solās būt somi Arolainens/Puhaka ar Ford Focus WRC automobili. Tiesa, vairākums pārējo skandināvu brauks ar 2,5 litru dzinēja aizmugures piedziņas automašīnām, kas sagatavotas atbilstoši viņu Nacionālās klases tehniskajiem noteikumiem. Taču šī klase, pateicoties atraktīvajām sānslīdēm līkumos, Skandināvijā ir ārkārtīgi populāra.

Uz visaugstākajām vietām savās klasēs pretendēs divas ļoti spēcīgas lietuviešu ekipāžas – mūsu līdzjutējiem jau pazīstamie Vilimas/Žeromskas, kā arī Baranauskas/ Celiesius, kas ir Pasaules kausa izcīņas posmu regulāri dalībnieki N3 grupā. Savukārt, tradicionāli sīksto sāncenšu – igauņu salīdzinoši mazā pārstāvniecība (divas ekipāžas - Latvijas čempionāta iepriekšējo gadu medaļnieki Saluri/Leps un Plangi/Mūrseps) izskaidrojama ar to, ka nedēļu vēlāk risināsies Rallijs Sārema – Igaunijas čempionāta izšķirošais posms.

"Parex Rallijs Latvija" starta sarakstā lasāmas 14 dažādas automašīnu markas. Nevienam nebūs pārsteigums, uzzinot, ka viskuplāk pārstāvētā marka ir Mitsubishi – 26 automašīnas, toties otrā lielākā pārstāvniecība ir Renault – 10 mašīnas, bet Subaru – tikai trešā ar 8 mašīnām. Tiesa, pazīstamais latviešu sportists Aldis Pīlēns vēl neesot izlēmis – braukt ar Mitsubishi vai Subaru... Starta sarakstā ir sešas VW automašīnas un, pateicoties skandināvu viesiem, tikpat arī Volvo. Honda, Ford un Audi būs pārstāvēti katrs ar piecām mašīnām, būs arī trīs Lada, divas Toyota un pa vienai Mercedes, Suzuki, Fiat un Opel markas mašīnai.

„Rallijs Latvija” aizvadītajos piecos gados ir bijis viens no visstraujāk progresējušajiem rallijiem Latvijā. Tas saņēmis „Labākā rallija” novērtējumu pēdējos trīs gadus pēc kārtas un pērn pulcēja 82 dalībnieku ekipāžas, kā arī vairāk nekā 50 000 aizrautīgu līdzjutēju. „Parex Rallijs Latvija” arī šogad būs piesātināts ar interesantiem un aizraujošiem pasākumiem, kuri jau kļuvuši par šī rallija zināmu kvalitātes vizītkarti.

„Parex Rallijs Latvija” sāksies 4. oktobrī Jūrmalā, Jomas ielā, kur jau no plkst. 11:30 visi interesenti pie viesnīcas „Majori” varēs aplūkot spēkratus, bet plkst. 12:30 pirmā sporta automašīna uzbrauks uz starta estakādes. Dienas gaitā notiks ātrumposmi pilsētas ielās, bet 5.oktobrī rallijs turpināsies ar startu Madonas centrā, kam sekos seši grantsceļu ātrumposmi Madonas un Cēsu rajonā. Sīkāku informāciju par „Parex Rallijs Latvija” iespējams iegūt interneta vietnē www.rally.lv un www.autorally.lv

„Parex Rallijs Latvija” 2008. gada ģenerālsponsors ir „Parex līzings un faktorings”. Ralliju atbalsta Jūrmalas pilsētas dome, „SKY”, „Biļešu serviss”, „Ms. Robina”, „Nads”, „LinJan” un „Rimor Latvija”. „Parex Rallijs Latvija” oficiālais auto – Volkswagen Scirocco.

Informāciju sagatavoja:

Andrejs Sviķis,
„Parex Rallijs Latvija” preses sekretārs
e-pasts: mediji@rally.lv
Tālr. 28652677
www.rally.lv




KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu