Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 28. aprīlis 22:51:52
Pasaule » Ministru prezidents atklāja Gēteborgas grāmatu gadatirgu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ministru prezidents atklāja Gēteborgas grāmatu gadatirgu
Autors: Ilze Greiškalna, 25/09/2008 16:33

Šodien, 25. septembrī Ministru prezidents Ivars Godmanis darba vizītes ietvaros Zviedrijā kopā ar Zviedrijas kultūras ministri Lenu Adelsohn Liljeroth (Lena Adelsohn Liljeroth) atklāja Gēteborgas Starptautisko grāmatu gadatirgu.

Ministru prezidents atklāšanas runā akcentēja Latvijas un Zviedrijas aktīvo sadarbības kultūras jomā un tās lielo potenciālu, īpaši atzīmējot literatūras vietu kultūras sakaros. Ministru prezidents uzsvēra, ka ”Latvijas piedalīšanās Gēteborgas starptautiskajā grāmatu gadatirgū ir nozīmīgs kultūras notikums. Tā ir daļa no Latvijas kultūrpolitikas starptautiskās dimensijas, un vienlaikus pašsaprotams Latvijas un Zviedrijas kultūras apmaiņas process.”

Latvijas dalība galvenā viesa statusā Gētebrogas grāmatu gadatirgū ir uzskatāma par vienu no lielākajiem Latviju reprezentējošo pasākumu ārvalstīs šogad. Šo godu Latvija izpelnījusies savas 90.jubilejas svinību gadā. Gētegbrogas grāmatu gadatirgus ir lielākais grāmatu nozares pasākumā Ziemeļeiropā, kas uzmanības lokā izvirza ne tikai grāmatniecības, literatūras, bibliotēku un citas kultūras nozares aktualitātes, bet arī globāli nozīmīgus politiskus un ekonomiskus jautājumus.


Ilze Greiškalna
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.6-7082912 / 2-6557227
E-pasts: ilze.greiskalna@mk.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu