Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 08:36:36
Pasaule » Rīt notiks Eiropas “Zinātnieku nakts”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Rīt notiks Eiropas “Zinātnieku nakts”
Autors: Sintija Pakalne, 25/09/2008 14:04

2008. gada 26. septembrī – Eiropas zinātnes svētku jeb “Zinātnieku nakts” laikā – ES iedzīvotājiem būs iespēja tikties ar pētniekiem vairāk nekā 200 Eiropas pilsētās. Svētku pasākumi notiks 27 valstīs – no Nicas līdz pat Gēteborgai un no Bukarestes līdz Krakovai. Tajos aktīvi piedalīsies 200 Eiropas pilsētas, arī Rīga, Jelgava, Daugavpils un Rēzekne. Šie īpašie pasākumi plašākas sabiedrības pārstāvjiem – gan jauniem, gan veciem, gan tiem, kas jau interesējas par zinātni, gan tiem, kas vienkārši vēlas uzzināt ko jaunu, – dažādos veidos sniegs iespēju apjaust, cik saistoša var būt zinātne.

Zinātnieku nakts ir vienreizēja iespēja satikt dažādu pētniecības nozaru zinātniekus un sarunāties ar viņiem atbrīvotā svētku gaisotnē. Šajā naktī laboratorijas, muzeji, universitātes un pētniecības centri plaši vērs savas durvis, lai atklātu citu acīm savus dārgumus un noslēpumus.
Katrā valstī tiks organizēts fotogrāfiju konkurss par tematu “Zinātnieka(-u) portrets”. Vispirms izraudzīsies katras atsevišķas valsts uzvarētājus, bet vēlāk rudenī tie piedalīsies Eiropas mēroga konkursā, kuru organizēs Eiropas Komisija.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu