Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 05:38:04
Eiropas Savienība » ES Konkurētspējas Ministru padomē spriedīs par mazā un vidējā biznesa attīstības veicināšanu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
ES Konkurētspējas Ministru padomē spriedīs par mazā un vidējā biznesa attīstības veicināšanu
Autors: Elita Rubesa - Voravko, 24/09/2008 14:49

Šī gada 25.septembrī Briselē, Beļģijā notiks Eiropas Savienības Konkurētspējas Ministru padomes sanāksme, kurā Latvijas intereses pārstāvēs Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Artūrs Bergholcs.

Sanāksmē tiks diskutēts par vadlīnijām mazā un vidējā biznesa vides uzlabošanai Eiropā, ilgtspējīga patēriņa, ražošanas un ilgtspējīgas rūpniecības politikas jautājumiem, kā arī par normatīvo aktu pieejamību iedzīvotājiem un uzņēmējiem un citiem jautājumiem.

Mazās Uzņēmējdarbības Akts Eiropai ietver 10 vadlīnijas, kuru galvenais mērķis ir veicināt mazās un vidējās uzņēmējdarbības attīstību un palīdzēt novērst attīstību kavējošos šķēršļus. Ņemot vērā Eiropas ekonomiskās izaugsmes palēnināšanos un nepieciešamību veicināt uzņēmēju izaugsmi, Latvija uzskata, ka nepieciešams atvieglot mazo un vidējo komersantu (MVK) pieeju finansējumam. Vienlaikus, Latvija atbalsta Komisijas priekšlikumu par Vienotā tirgus iespēju izmantošanu un MVK pieejas uzlabošanu publiskajiem iepirkumiem.

Lai veicinātu ilgtspējīgas ražošanas un patēriņa attīstību nepieciešams paaugstināt ražotāju un patērētāju informētību par jaunajām un pastāvošajām prasībām vides jomā, iespējām paaugstināt efektivitāti un samazināt izmaksas ieviešot videi draudzīgas un energoresursus taupošas tehnoloģijas. Latvija uzskata, ka ir nepieciešams sniegt atbalstu MVK energoauditu veikšanai. Vienlaikus ir būtiski nodrošināt līdzvērtīgus apstākļus uzņēmumu starptautiskai konkurencei, pievēršot uzmanību ES vides aizsardzības pasākumiem, īpaši Emisiju tirdzniecības shēmai. Latvija uzskata arī, ka atbalstāma ir pakāpeniska zaļā publiskā iepirkuma ieviešana publiskajā un privātajā sektorā.

Neatņemama labāka regulējuma sastāvdaļa ir normatīvo aktu pieejamība iedzīvotājiem un uzņēmējiem, tādēļ Komisija ir analizējusi normatīvo aktu datu bāzes un to saskaņotību, kā arī uzsvērusi normatīvo aktu saprotamības un daudzvalodības nozīmi. Latvija īpaši vēlas uzsvērt daudzvalodības nozīmi normatīvo aktu pieejamības kontekstā un atzīmē, ka kopīgiem spēkiem jānodrošina, lai normatīvo aktu un citu dokumentu tulkojumi būtu savlaicīgi pieejami visu, arī mazo dalībvalstu valodās. Vienlaikus, Latvija akcentē nepieciešamību izvērtēt iespēju vajadzības gadījumā elastīgāk veikt tiesību aktu projektos lietotās terminoloģijas precizēšanu, lai panāktu tajos ietverto tiesību normu nepārprotamību.

Latvijas delegācijas sastāvā ES Konkurētspējas Ministru padomes sanāksmi apmeklēs arī Latvijas Republikas pārstāvniecības ES vadītāja vietniece L.Līce-Līcīte, EM valsts sekretāra vietniece ārējo ekonomisko attiecību un Eiropas Savienības jautājumos Z.Liepiņa, EM Uzņēmējdarbības un rūpniecības departamenta direktors E.Beļskis, EM nozares padomniece Latvijas Republikas pārstāvniecībā ES I.Balode un EM nozares padomnieks Latvijas Republikas pārstāvniecībā ES G.Zadraks.


Informāciju sagatavoja:
Elita Rubesa - Voravko
Sabiedrisko attiecību nodaļas
Pārvaldes vecākā referente
Tālr. nr.: 67013233
E-pasts: Elita.Rubesa@em.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu