Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 11:05:47
Sports » Vidzemes atklātajam čempionātam hokejā 4. sezona
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Vidzemes atklātajam čempionātam hokejā 4. sezona
Autors: Karīna Odriņa, 24/09/2008 11:21

Nule kā Vidzemes Olimpiskajā centrā aizsākusies Vidzemes atklātā čempionāta hokejā 4. sezona. Aizvadītas jau pirmās spēles. Par to, kā turnīrs šo četru gadu laikā ir attīstījies, kādas komandas tajā piedalās stāsta Vidzemes atklātā čempionāta hokejā direktors Jānis Lauris.

Komandu un dalībnieku skaita ziņā šis ir otrais lielākais hokeja čempionāts Latvijā, uzreiz aiz Neatkarīgās amatieru hokeja līgas. Šosezon 3 līgās kopā piedalīsies 31 komanda, no tām 1. līgā spēlēs 6 komandas, 2. līgā-13, bet 3. līgā – 12 komandas.

Kā stāsta J. Lauris, katru gadu čempionātam piepulcējas aiz vien jaunas komandas. Pirmajā sezonā piedalījās 15 komandas divās līgās, nākamajā sezonā to skaits bija 26 komandas trīs līgās, bet pērn čempionātā jau piedalījās 29 komandas trīs līgās.

Čempionātā piedalās komandas no visas Vidzemes. Tālākās komandas ir no Salacgrīvas, Balviem, Apes, Gulbenes un Tartu. Taču visplašāk pārstāvētās pilsētas komandu skaita ziņā ir Valmiera ar 9 komandām, Smiltene ar 5, Cēsis un Tartu ar 3 komandām.

- Tā kā čempionāts ir atklātais, tajā piedalās arī trīs komandas no Igaunijas, Tartu pilsētas, neapšaubāmi esam priecīgi, ka par čempionātu ieinteresējušās ne tikai vietējās komandas, uzsver Jānis Lauris.

 Jautāts par čempionāta organizatorisko pusi J. Lauris paskaidro,- Aug ne tikai dalībnieku skaits, meistarība un spēlēt prasme. Arī organizatori, Vidzemes Olimpiskais centrs, katru gadu domā par uzlabojumiem spēļu organizēšanā. Piemēram, šogad ir ieviesti papildus statistikas rādītāji komandām un vārtsargiem, lai patiesi izvērtētu komandu un dalībnieku darbību laukumā. Organizējam mācību kursus sacensību tiesnešiem, lai uzlabotos tiesāšanas kvalitāte. Pavisam kopā šajā sezonā ir izsniegtas 682. spēlētāju licences.

Čempionāta svinīgā atklāšana paredzēta otrdien, 30. septembrī, plkst. 21.25 kad laukumā tiksies „Inflekss” Valmiera un „Kajakas” Tartu komandas.

Jāpiebilst, ka pērn čempionāts norisinājās astoņus mēnešus, kuru laikā tika aizvadītas 385 spēles. Pirmās līgas komandu konkurencē pirmo vietu ieguva „Kajakas”, otrajā vietā atstājot „Smiltenes vanagus”, bet trešajā „HK Smilteni”. Otrās līgā par uzvarētājiem kļuva „Viesulis” no Valmieras, otro vietu ieguva „Rūjiena”, bet trešo „Vijciems”. Savukārt trešajā līgā pirmo vietu ieguva „Wendi” no Cēsīm, otrajā atstājot „VHK Jauniešus”, bet trešajā „Raunas bruģakmeni”.
Veiksmi arī šogad komandām ledus laukumos!


SIA Vidzemes Olimpiskais centrs”
Mārketinga speciāliste
Karīna Odriņa
mob.tel.: 26309272
fakss: 4233402
e-pasts: karina.odrina@voc.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu