Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 12:47:27
Kultūra » Filma "Padomju stāsts" saņem Bostonas filmu festivāla balvu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Filma "Padomju stāsts" saņem Bostonas filmu festivāla balvu
Autors: Laima Paula, 24/09/2008 11:19

Aizvadītajā nedēļā ASV noslēdzās prestižais Bostonas filmu festivāls, kura oficiālajā programmā līdztekus ASV kino darbiem, tādiem kā Eda Harisa "Appaloosa" un Emija balvas laureātes Mikijas Dikofas (Micki Dickoff) "Neshoba" tika atlasīta tikai viena dokumentālā filma no Eiropas - latviešu režisora Edvīna Šnores "The Soviet Story" ("Padomju stāsts").

Kino foruma noslēgumā tika pasniegtas 10 balvas: septiņām mākslas filmām, vienai īsfilmai un divām dokumentālajām filmām.

Viena no apbalvotajām dokumentālajām filmām bija "The Soviet Story".

Saskaņā ar "Hollywood reporter" sniegto informāciju, Šnores filma saņēma "Mass Impact Award". Bostonas filmu festivālā šo balvu ikgadus pasniedz filmai, kas vislabāk atsedz kādu globālu problēmu, kura ietekmē visu cilvēci.

M.Dikofas "Neshoba" bija otra dokumentālā filma, kuru apbalvoja Bostonā. Tā saņēma "Best Documentary" ("Labākā dokumentālā filma") balvu.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu