Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 07:24:03
Eiropas Savienība » Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš ar Ukrainas ārlietu ministru pārrunā Ukrainas sadarbības ar ES un NATO padziļināšanās iespējas
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš ar Ukrainas ārlietu ministru pārrunā Ukrainas sadarbības ar ES un NATO padziļināšanās iespējas
Autors: Ārlietu ministrija, 24/09/2008 09:49

23.septembrī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Ukrainas ārlietu ministru Volodimiru Ogrizko (Volodymyr Ogryzko), lai pārrunātu Eiropas Savienības – Ukrainas un NATO – Ukrainas attiecību attīstību, kā arī starptautiskās politikas aktualitātes un divpusējās attiecibas. Tikšanās notika ANO Ģenerālās asamblejas laikā Ņujorkā.

Sarunas sākumā M.Riekstiņš un V.Ogrizko pauda gandarījumu par Latvijas un Ukrainas politiskā un ekonomiskā dialoga attīstību.

Pievēršot uzmanību Ukrainas eiroatlantiskajai integrācijai, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš uzsvēra, ka Latvija konsekventi atbalsta Rīcības plāna dalībai NATO piešķiršanu Ukrainai decembrī plānotajā NATO ārlietu ministru sanāksmē. Vienlaikus ārlietu ministrs norādīja, ka NATO dalībvalstis sagaida no Ukrainas lielāku iekšpolitisko vienotību un aktīvu ieguldījumu sabiedrības informēšanā par NATO jautājumiem. Savukārt Volodimirs Ogrizko informēja, ka pēdējā mēneša laikā ievērojami palielinājies Ukrainas iedzīvotāju atbalsts valsts integrācijai NATO.

Ukrainas ārlietu ministrs īsi informēja par šī gada 9.septembrī Parīzē notikušā Eiropas Savienības un Ukrainas samita rezultātiem, kā arī iekšpolitisko situāciju Ukrainā.

Latvijas un Ukrainas ārlietu ministri apmainījās viedokļiem par starptautiskās politikas aktualitātēm, tai skaitā, situāciju Gruzijā.

No 22. līdz 26.septembrim ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalās ANO Ģenerālās asamblejas 63.sesijā Ņujorkā (ASV). Tās ietvaros 24.septembrī plānota Māra Riekstiņa dalība Eiropas Savienības ārlietu ministru sanāksmē ar ASV Valsts sekretāri Kondolīzi Raisu (Condoleezza Rice), kā arī Eiropas Padomes dalībvalstu ārlietu ministru neformālajā sanāksmē. Dienaskārtībā paredzēta arī divpusēja tikšanās ar Irānas Islāma Republikas ārlietu ministru Manučeru Motaki (Manoucher Mottaki) pēc Irānas puses iniciatīvas.


Preses kontaktiem:
Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7222 335
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu