Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 13:19:24
Sports » Starptautiskajā veco ļaužu dienā aicina nūjot
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Starptautiskajā veco ļaužu dienā aicina nūjot
Autors: Lita Brice, Dz.Zaļūksnis, 22/09/2008 12:02

Rīgas Ziemeļu rajona Sociālais dienests sociālās rehabilitācijas dzīvesvietā apakšprogrammas  „Nūjošana  Rīgas parkos” ietvaros 3.oktobrī Mežaparkā organizē nūjošanu, tādējādi atzīmējot Pasaules Veselības organizācijas pasludināto Starptautisko veco ļaužu dienu. Šo dienu atzīmē lielākā daļa Eiropas Savienības valstu, lai pievērstu sabiedrības uzmanību gados vecu cilvēku sadzīves, veselības un citām problēmām. Pasākumā piedalīsies arī Tallinas Pōhja rajona Sociālā centra apmeklētāji un darbinieki.

Uz pasākumu laipni aicināti Rīgas vecie ļaudis, līdzi ņemot savas pastaigu nūjas. Ja kādam nūju nav, bet ir vēlēšanās piedalīties un novērtēt piedāvātās darbošanās priekšrocības un piemērotību savai situācijai, pasākuma organizatori lūdz zvanīt iepriekš (līdz 1.oktobrim) pa tālruni 67026649.
Dalībniekiem būs iespēja fiziski aktīvi pavadīt brīvo laiku, vienlaikus iepazīstoties ar kultūrvēsturiskajiem objektiem vienā no galvaspilsētas skaistākajiem rajoniem – Mežaparkā.

Dalībnieku pulcēšanās un reģistrācija notiks  Meža prospekta un Kokneses prospekta krustojumā pie stāvlaukuma 3.oktobrī no plkst.12.30  līdz plkst.13.00. Sākumā dalībnieki tiks apmācīti nūju lietošanā, viņiem ierādīs nūjošanas soļus, notiks iesildīšanās kopīgā grupā, sagatavojot ķermeni un prātu gaidāmajai fiziskajai slodzei.

Nūjošana plānota trijās grupās – atkarībā no katra dalībnieka izturības, lai ikviens varētu izvēlēties sev piemērotāko nūjošanas tempu. Maršruta noslēgums būs visiem kopā pie Mežaparka Lielās estrādes, kur varēs relaksēties pēc fiziskās nodarbes.

Pasākuma dalībniekiem izsniegs Mežaparka karti ar darbības plānu, lai ikvienam  būtu zināms maršruts un viņš nenomaldītos.
Pēc nūjošanas dalībnieki tiks aicināti dalīties iespaidos un atziņās, sniedzot organizatoriem tik svarīgo vērtējumu par pasākumu.
Rīkojot šādu pasākumu, Rīgas Ziemeļu rajona Sociālais dienests vēlas akcentēt kustību pozitīvo lomu slimību – īpaši artrozes –  profilaksē, pulcēt cilvēkus ar kopīgām interesēm un kopīgiem spēkiem mazināt sociālās grūtības.

Dalībniekiem lūgums ģērbties atbilstoši laika apstākļiem, piemērotos apavos un sportiski. Vajadzētu paņemt līdzi arī lietusmēteli, jo nokrišņi ir raksturīga rudens parādība.

Pasākuma organizatori atgādina, ka nūjošanas inventārs (nūjas) katram dalībniekam jānodrošina pašam, bet, ja ir vēl kādi jautājumi, lūdz zvanīt Rīgas Ziemeļu rajona Sociālā dienesta Sabiedrisko attiecību menedžere Ievai Rumbai (tālr.67026626) vai Ziemeļu rajona Sociālā dienesta vadītāja Ivetai Zilgalvei( tālr. 67026680).


Informāciju sagatavoja:  Lita Brice 67105925, 26385691, lita.brice@riga.lv
un Dz.Zaļūksnis 67026049, 26466504

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu