Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 18. aprīlis 10:24:50
Sports » Noslēdzies 6.Eiropas čempionāts muitas dienestu narkotiku meklēšanas suņiem
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Noslēdzies 6.Eiropas čempionāts muitas dienestu narkotiku meklēšanas suņiem
Autors: Alise Jansone, 19/09/2008 15:38

Šodien, 19.septembrī, Olimpiskajā centrā “Ventspils” noslēdzās 6.Eiropas čempionāts muitas dienestu narkotiku meklēšanas suņiem (turpmāk – čempionāts).

Individuālajā kopvērtējumā sīvā 37 dalībnieku cīņā Latvijas pārstāvis Rolands Kozlovskis ar narkotiku meklēšanas suni Samiju (Sammy) saņēma vislielāko punktu skaitu kopvērtējumā (487 punkti no 500) un ieguva pirmo vietu. R.Kozlovskis kopā ar darba suni Samiju ceturto gadu strādā VID Kurzemes reģionālās iestādes Muitas pārvaldes Muitas noteikumu pārkāpumu novēršanas daļā (MNPND). 2006.gadā R.Kozlovskis ar darba suni Semiju piedalījās 5.Eiropas čempionātā muitas dienestu narkotiku meklēšanas suņiem, kad Latvijas komanda kopvērtējumā ieguva 6.vietu.

Ar pavisam nelielu punktu starpību otro vietu individuālajā kopvērtējumā šajā čempionātā ieguva Norvēģijas muitas dienesta pārstāvis Eivinds Karlsens (Eivind Karlsen) ar darba suni Seiloru (Sailor) (saņemto punktu skaits – 481). Tikai par četriem punktiem no otrās vietas atpalika un tādējādi ieguva trešo vietu individuālajā kopvērtējumā Somijas muitas pārstāvis Marku Martikainens (Markku Martikainen) ar darba suni Retu.

Kā ikkatru gadu, arī šogad Eiropas čempionātā muitas dienestu narkotiku meklēšanas suņiem īpaša godalga tika piešķirta arī vispaklausīgākajam darba sunim. Šogad šo titulu – pirmo vietu paklausības disciplīnā - ieguva individuālā kopvērtējuma trešās vietas ieguvējs, Somijas pārstāvis M.Martikainens ar darba suni Retu.

Savukārt komandu kopvērtējumā uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Somijas komanda, kas kopvērtējumā ieguva 942 punktus no 1000 iespējamajiem punktiem. Otro vietu komandu kopvērtējumā ar saņemtajiem 899 punktiem ieguva kaimiņvalsts Igaunijas komanda, kas šāda veida sacensībās startēja pirmo reizi. Trešo vietu ar saņemtajiem 875 punktiem ieguva Latvijas komanda: uzvaru individuālā kopvērtējumā izcīnījušais R.Kozlovskis ar darba suni Samiju, VID Latgales reģionālās iestādes MNPND vecākā muitas eksperte Linda Borisova ar darba suni Endžī (Engy) un komandas vadītāja - VID Kurzemes reģionālās iestādes MNPND vecākā muitas eksperte Eva Dāldere.

6.Eiropas čempionātā muitas dienestu narkotiku meklēšanas suņiem piedalījās komandas no 19 valstīm.
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu