Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 06:07:02
Eiropas Savienība » Trīs Iekšlietu ministrijas darbinieki dosies misijā uz Gruziju
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Trīs Iekšlietu ministrijas darbinieki dosies misijā uz Gruziju
Autors: Laura Karnīte, 19/09/2008 11:45

Eiropas Savienības dalībvalstis vakar, 18.septembrī Briselē vienojušās par ES Novērotāju misijas Gruzijā (EUMM in Georgia) sastāvu, un tajā iekļauti arī trīs pārstāvji no Latvijas Iekšlietu ministrijas dienestiem.

Uz Gruziju ES misijas sastāvā plānots nosūtīt pārstāvis no Valsts policijas kā eksperts policijas darba jomā, pārstāvis no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta kā eksperts civilās aizsardzības jomā un pārstāvis no Valsts robežsardzes kā eksperts robežapsardzības jomā.

Iekšlietu ministrija steidzamības kārtībā lūgs valdību nākamās nedēļas sākumā lemt par IeM darbinieku nosūtīšanu misijā, jo saskaņā ar Gruzijas un Krievijas 12.augusta sešu punktu vienošanās principiem, kas tika panākta ar Eiropas Savienības prezidentūras starpniecību, ES misijai jāuzsāk darbs Gruzijā jau 1.oktobrī.

Pozitīva valdības lēmuma gadījumā Iekšlietu ministrijas amatpersonas dosies uz Gruziju nākamās nedēļas nogalē. Pēc speciālām apmācībām Latvijas novērotāju darba vieta būs Melnās jūras ostas pilsēta Poti.

Lēmums par gatavošanās uzsākšanu ES Novērotāju misijai Gruzijā tika pieņemts ES Padomes samitā 1.septembrī. Šīs civilās misijas uzdevums ir novērot konfliktā iesaistīto pušu darbību un sešu punktu vienošanās ievērošanu visā Gruzijas teritorijā – tajā skaitā Dienvidosetijā un Abhāzijā.

Pašreizējais misijas mandāts ir 12 mēneši – no 2008. gada 1. oktobra līdz 2009. gada 30. septembrim. Kopumā misijā piedalīsies aptuveni 200 pārstāvji no dažādām Eiropas Savienības dalībvalstīm.


Sagatavoja:
Laura Karnīte
Iekšlietu ministrijas
Preses un sabiedrisko attiecību departamenta
Preses centra vadītāja
Tālr. 67219213
Mob.tālr.: 29165007
laura.karnite@iem.gov.lv
Čiekurkalna 1.līnija 1, k-2, Rīga. LV 1026
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu