Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 4 stundam
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 06:06:47
Eiropas Savienība » Māris Riekstiņš atzīmē Eiropas Savienības un Centrālāzijas valstu sadarbības nozīmi enerģētikā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Māris Riekstiņš atzīmē Eiropas Savienības un Centrālāzijas valstu sadarbības nozīmi enerģētikā
Autors: Preses centra nodaļa, 19/09/2008 09:08

18.septembrī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalījās pirmajā Eiropas Savienības un Centrālāzijas ārlietu ministru forumā par drošības jautājumiem, kas norisinājās Parīzē pēc ES prezidējošās valsts Francijas iniciatīvas.

Latvijas ārlietu ministrs uzstājās ar uzrunu ārlietu ministru diskusijā par enerģētikas drošību, tostarp ES un Centrālāzijas valstu sadarbību enerģētikas sektorā. Ārlietu ministrs norādīja, ka padziļināta ES un Centrālāzijas valstu partnerība ir abpusēji izdevīga un nodrošinātu energoresursu diversifikācijas iespējas.

Foruma noslēgumā ES dalībvalstu un Centrālāzijas valstu ārlietu ministri pieņēma kopīgu deklarāciju, kurā pausta apņemšanās veicināt politisko dialogu un reģionālās stabilitātes stiprināšanu. Vienlaicīgi ministri deklarācijas tekstā uzsver sadarbību cīņā pret terorismu un narkobiznesu, kā arī turpmāku iesaisti Afganistānas rekonstrukcijas procesā. Īpaša sadaļa deklarācijā veltīta enerģētiskās partnerības jautājumiem. Ministri vienojās par visaptverošas pieejas Centrālāzijas reģiona drošības stiprināšanā izstrādi, iesaistot arī reģionālās organizācijas.

ES un Centrālāzijas valstu foruma par drošības jautājumiem ietvaros norisinājās arī Māra Riekstiņa divpusēja tikšanās ar Uzbekistānas ārlietu ministru Vladimiru Norovu (Vladimir Norov). Uzbekistānas ārlietu ministrs īsi informēja par aktualitātēm Centrālāzijas reģionā un Uzbekistānas dialogā ar ES. Sarunas ietvaros abi ārlietu ministri atzīmēja ilglaicīgo abu valstu sadarbību, kuras rezultātā šogad notiks Valsts prezidenta Valda Zatlera valsts vizīte Centrālāzijas regionā, tai skaitā Uzbekistānā. Abas puses norādīja, ka ir ieinteresētas padziļinātā sadarbībā, jo īpaši ekonomikas jomā. Šajā sakarā tika atzīmēta arī Latvijas uzņēmēju interese reģionā.

Papildus informācija par forumu pieejama Francijas prezidentūras mājas lapā:
http://www.ue2008.fr/PFUE/lang/en/accueil/PFUE09_2008/PFUE18.09.2008/forum_de_paris_ue__asie_centrale


Preses centra nodaļa: (371) 7016 272. Fakss: (371) 7 828 121
K. Valdemāra iela 3, LV 1395, Rīga
E-pasts: media@mfa.gov.lv



KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu