Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 11:30:20
Kultūra » Bērnu žurnālam “Zīlīte” 50 gadu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Bērnu žurnālam “Zīlīte” 50 gadu
Autors: Baiba Koknēviča, 18/09/2008 15:43


Vienīgais īsti latviskais bērnu žurnāls „ZĪLĪTE”, kurš cauri valsts iekārtu, varu maiņu, „televizācijas” un „datorizācijas” vētrām saglabājis bērnišķīgu patiesumu un ziņkāru skaidrību, kā arī vēlmi pētīt un izzināt Latvijas un pasaules dabu, svin savu 50 dzimšanas dienu.

Šo 50 gadu laikā kopumā iznākuši 600 žurnāla numuru. Šajā sestdienā no 11.30 Rīgas Zooloģiskajā dārzā gaidīti visi apsveicēji un interesanti. Notiks pasākums, kurā bērniem būs iespējams piedalīties radošajās darbnīcās un veidot ežu figūriņas vai gatavot kārumus mājdzīvniekiem, kā arī veikt citus interesantus uzdevumus.

Visi tie „Zīlītes” un „Eža” lasītāji, kas līdz svētku sākumam ieradīsies Zooloģiskajā dārzā ar atlaižu taloniem no abu žurnālu septembra numuriem, varēs iegādāties ievērojami lētākas ieejas biļetes.

Žurnāla „Zīlīte” pirmais numurs iznācis 1958. gada augustā, un „Zīlīte” ir viens no retajiem izdevumiem, kas bez pārtraukuma devies pie lasītājiem visus šos garos gadus. „Zīlītes” redakcijā dažādos laikos ir strādājuši vairāki pazīstami latviešu rakstnieki: Ojārs Vācietis, Laimonis Vāczemnieks, Jānis Plotnieks, Valdis Grenkovs, Jānis Baltvilks un Māris Rungulis, kurš ir arī pašreizējais žurnāla galvenais redaktors.


KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu