Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 6. maijs 15:27:47
Pasaule » Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Bulgārijas prezidentu
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Bulgārijas prezidentu
Autors: Saeimas Preses dienests, 16/09/2008 17:26

Otrdien, 16.septembrī, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un Saeimas delegācija, uzturoties oficiālā vizītē Bulgārijā, tikās ar Bulgārijas Republikas prezidentu Georgiju Parvanovu (Georgi Parvanov).

Tikšanās laikā tika pārrunāti divpusējās sadarbības un Eiropas drošības un stabilitātes jautājumi.

Bulgārijas prezidents augstu novērtēja Saeimas priekšsēdētāja pirmo oficiālo vizīti Bulgārijā, norādot, ka politiskā dialoga intensificēšana starp abām valstīm jau atstāj iespaidu uz ekonomisko sadarbību, jo būtiski pieaudzis tirdzniecības apgrozījums un Latvijas investīcijas Bulgārijā.

Runājot par drošības jautājumiem, abas puses bija vienisprātis, ka atbalsta atvērto durvju politiku NATO paplašināšanās jautājumā.

„Abu valstu interesēs ir, lai izšķirošos brīžos Eiropas Savienība spētu runāt vienotā balsī. Notikumi Gruzijā arī apliecināja, cik svarīgi Eiropas Savienībai ir veidot ciešāku sadarbību ar Eiropas Savienības Austrumu kaimiņvalstīm,” norādīja G.Daudze.

Savukārt tikšanās laikā ar Bulgārijas ārlietu ministru Ivailo Kalfinu (Ivailo Kalfin) un Nacionālās Asamblejas Enerģētikas komitejas priekšsēdētāju Ramadanu Atalaju (Rhamadam Atalay) amatpersonas pārrunāja enerģētikas drošību un Eiropas Savienības kopīgās energopolitikas attīstību. Abas puses bija vienisprātis, ka energoresursus nedrīkst izmantot kā līdzekli politisko mērķu sasniegšanai.

„Saeima seko situācijai globālajā enerģētikas tirgū, tai skaitā mūs interesē Bulgārijā plānotie energoresursu tranzīta ceļi. Latvija uzskata, ka Eiropas Savienībai jāveido vienota enerģētikas politika un tas attiecas gan uz energoresursu tranzītu, gan uz energoresursu iepirkšanu,” apliecināja Saeimas deputāts Vents Armands Krauklis.

Bulgārijas parlamenta deputāti informēja, ka viņu valsts ir iesaistījusies gāzes vada South Stream projektā, tomēr, lai dažādotu energoresursu piegādes, tiek liktas lielas cerības uz gāzes vada projektu Nabucco.

Sarunā ar Bulgārijas Ministru prezidentu Sergeju Staniševu (Sergei Stanishev) tika apspriesta iespēja uzsākt tiešo avioreisu satiksmi starp Rīgu un Sofiju, kas ļautu attīstīt abu valstu ekonomisko sadarbību.

Tikšanās laikā tika atzīmēta Latvijas un Bulgārijas līdzšinējā veiksmīgā sadarbība starptautisko organizāciju ietvaros, kā arī pārrunāta pieredze reģionālās sadarbības intensificēšanā.


Saeimas Preses dienests
Tālr.: 67087266, mob.: 26136160
E-pasts: prese@saeima.lv                                                                                   
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu