Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 17. maijs 10:01:31
Eiropas Savienība » Uzklausa informatīvo ziņojumu par paveiktiem darbiem eiro ieviešanai Latvijā
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Uzklausa informatīvo ziņojumu par paveiktiem darbiem eiro ieviešanai Latvijā
Autors: Igors Ivanovs, 16/09/2008 16:16

Otrdien, 16. septembrī, Ministru kabineta (MK) sēdē tika izskatīts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais eiro projekta vadības komitejas informatīvais ziņojums par šogad laika periodā no 2008. gada 1. februāra līdz 2008. gada 31. jūlijam paveiktajiem un turpmāk plānotajiem uzdevumiem eiro ieviešanai Latvijā.

Pagājušajā atskaites periodā būtiskākie risināmie jautājumi bija šādi:

valsts administrācijas darba grupas jautājums par normatīvo aktu sakārtošanas koncepcijas izveidi, pamatojoties uz citu ES valstu pieredzi;
naudas un maksājumu sistēmu darba grupas jautājums par nacionālā pasākumu plāna vienotās eiro maksājumu telpas (SEPA) izveidei izstrādi un ar eiro ieviešanu saistīto drošības pasākumu apzināšana;
diskusija par Eiropas Komisijas ieteikumu „Par pasākumiem, lai atvieglotu turpmāko pāreju uz eiro”;
sabiedrības informēšanas un komunikācijas darba grupas uzsāktā Eiro ieviešanas komunikācijas stratēģijas aktualizēšana un atbilstošā komunikācijas plāna izstrāde;
citu valstu eiro ieviešanas pieredzes apzināšana, tai skaitā noslēgtā pieredzes apmaiņas (Twinning) projekta ar Beļģijas centrālo banku ietvaros.

MK sēdē eiro projekta vadītāja Sanita Bajāre sniedza atbildes arī uz premjera uzdotajiem jautājumiem par plānoto cenu paralēlās atspoguļošanas perioda ilgumu un citu jauno dalībvalstu pieredzi šajā kontekstā.

Nākošajā atskaites periodā tiks turpināts darbs pie būtiskākajiem šajā periodā risināmajiem jautājumiem un apgūta jauno ES dalībvalstu, īpaši Slovākijas, kas gatavojas eiro ieviest 2009. gada 1. janvarī, pieredze eiro ieviešanas procesa praktiskā realizēšanā.


Informācijas sagatavotājs:
Igors Ivanovs
Preses nodaļa
Tālr. 67083990
Igors.Ivanovs@fm.gov.lv
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu