Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 2. maijs 10:17:36
Kultūra » Izdota grāmata - "Latvijas karikatūristi par Eiropas Savienību"
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Izdota grāmata - "Latvijas karikatūristi par Eiropas Savienību"
Autors: Sintija Pakalne, 16/09/2008 10:16

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā izdevusi grāmatu "Latvijas karikatūristi par Eiropas Savienību". Piektdien, 19. septembrī plkst. 16:00 Eiropas Savienības mājas atvērto durvju dienā notiks karikatūru grāmatas atvēršanas svētki.

Atzīmējot piecus gadus kopš Latvija iestājusies Eiropas Savienībā, tieši pirms referenduma par pievienošanos ES piektās gadadienas Eiropas Komisijas pārstāvniecība izdevusi karikatūru grāmatu "Latvijas karikatūristi par Eiropas Savienību". Pirmoreiz iznāk apkopojums ar presē publicētajām karikatūrām, kas parāda Latvijas karikatūristu skatījumu uz Eiropas Savienību. Tajā pārpublicētas deviņu karikatūristu – Ērika Oša, Gata Šļūkas, Agra Liepiņa, Romana Vitkovska, Māra Aizpurieša, Jāņa Kārkliņa, Daiņa Breikša, Adriana Mukāna un Jūlijas Bulikinas – 86 karikatūras.

"Mēģinot savākt karikatūras par Eiropas Savienību šai grāmatai – pārliecinājāmies, ka to ir par maz – piecos gados nedaudz vairāk par simts," atzīst Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Iveta Šulca. "Varbūt, ka karikatūristiem trūkst materiāla? Debatējam par to, kas notiek Latvijā, bet nav diskusijas par to, kas notiek Eiropā. Regulāra un analītiska informācija, diskusija un dzirkstošs humors ir labākās zāles pret stereotipiem," viņa spriež grāmatas ievadvārdos.

Grāmatu iespiešanai sagatavota akciju sabiedrības "Lauku Avīze" izdevniecībā. AS "Lauku Avīze” valdes priekšsēdētājs Viesturs Serdāns šo uzskata par savdabīgu kolekciju, kurā mūsu mākslinieki centušies attēlot latviešu piesardzīgo lepnumu ceļā uz Eiropas Savienību.



KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu