Saturs atjaunots pirms ne vairāk kā 15 minūtēm
Šodien ir 2024. gada 6. maijs 14:09:14
Pasaule » Lietuvā sākušās starptautiskās mācības „BALTIC SPIRIT 2008”
Izvēlies kategoriju:
Rādīt informāciju: Ziņas Foto ziņas Preses relīzes Tirgus ziņas Intervijas
Lietuvā sākušās starptautiskās mācības „BALTIC SPIRIT 2008”
Autors: Majore Ruta Mūrniece, 15/09/2008 15:53

Vakar, 14.septembrī, Lietuvas pilsētā Telšiai sākās starptautiskās mācības „Baltic Spirit 2008” . Tās ir daudznacionālā bataljona līmeņa mācības, kuru galvenais mērķis ir apmācīt zemessargus dalībai starptautiskajās operācijās pēc vienotām operāciju procedūrām, kā arī tiek atstrādāts bataljona štāba lēmuma pieņemšanas process. Mācībās piedalās Lietuvas, Latvijas, Dānijas un Igaunijas zemessargi un profesionālā dienesta karavīri. Lietuvu mācībās pārstāv  divas zemessargu rotas, Dāniju – viena rota, bet Latviju un Igauniju mācībās pārstāv pa vienam zemessargu vadam un mācībās tie darbojas Lietuvas rotas sastāvā.
 
Mācības „Baltic Spirit” Lietuvā notiek jau trešo reizi un pirmo reizi šogad piedalās Latvijas Republikas Zemessardze, kuru pārstāv 2.Zemessardzes novads. 2.ZSN vada sastāvā ir iekļauti zemessargi no visiem novada bataljoniem. Mācību laikā vads tiks apmācīts veikt dažādas operācijas, kuras parasti tiek pielietotas starptautiskajās operācijās – eskorts un konvojs, objekta apsardze, kaujas šaušana, medicīniskā evakuācija, mobilo kontrolpunktu izveide, patrulēšana. Mācību pirmā fāze būs apmācība, otrā fāze būs kontrolvingrinājums, kurā tiks pārbaudītas apgūtās iemaņas.

Mācību viesu diena notiks 18.septembrī, kad tās plāno apmeklēt Zemessardzes komandieris pulkvedis Juris Zeibārts.

Mācību noslēgums paredzēts 19.septembrī.


Informāciju sagatavoja
Majore Ruta Mūrniece
Starptautisko mācību „Baltic Spirit 2008” preses virsniece
Tālr. 26339291
KOMENTĀRI
Jūs varat pievienot savu komentāru ziņai, kas tiks nosūtīts portāla redaktoram. Ja tas saturēs aktuālu un redakcijai saistošu informāciju, ziņa tiks papildināta ar Jūsu iesūtīto komentāru un Jūs vai Jūsu norādītā persona tiksiet norādīti kā ziņas papildinājuma pirmavoti.


Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Vēlos saņemt citus jaunākos komentārus par šo rakstu, savā e-pastā!
Tava ziņa:
Uz augšu